ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. «Ozīši» uzvar un pagarina pusfināla sēriju

Maija Laizāne

2014. gada 16. marts 00:08

122
Volejbols. «Ozīši» uzvar un pagarina pusfināla sēriju

«Schenker» līgas Latvijas čempionāta pusfināla trešajā spēlē šovakar Ozolnieku Sporta namā «Poliurs/Ozolnieki» volejbolisti tika pie pirmās uzvaras, ar 3:0 pārspējot «Biolars/Jelgava» komandu. Sērijā līdz trīs uzvarām pagaidām 2:1 jelgavnieku labā.

Iepriekšējā mājas spēlē «ozīši» piekāpās piecos setos, pēc tam Zemgales Olimpiskajā centrā – četros setos, bet šodien maču aizvadīja pārliecinoši. Pirmajā setā no 10:16 mājinieki spēja izlīdzināt rezultātu (20:20), pirmie tikt pie setbumbas un otrajā piegājienā to realizēt (25:23). Otrajā un trešajā, lai arī jelgavnieku galvenais treneris Jurijs Deveikus lika lietā visas spēlētāju rezerves un pusminūtes pārtraukumus, vadībā vairs izvirzīties neizdevās. 18:25, 23:25 un 0:3 spēlē.

«Kaut ko neizdarīja pretinieki iepriekš Zemgales Olimpiskajā centrā, kaut ko šodien neizdarījām mēs,» teic «biolariešu» komandas kapteinis Agris Leitis. «Viņi bija acīmredzami labi noskaņojušies, un tad arī veiksme pieslejas. Mēs diemžēl tā vietā, lai katrs uzņemtos atbildību, biežāk meklējām attaisnojumu partnera kļūdās.»

«Šodien labi padevās serves uzņemšana, un tad arī izdodas daudzveidīgāks uzbrukums. Labi nospēlēja diagonāles uzbrucēji. Katrā ziņā – mēs nepadosimies,» tā savukārt Ozolnieku komandas kapteinis Ivo Baranovskis.

Mājiniekiem ar 17 punktiem statistikā rezultatīvākais bija Gatis Garklāvs. Raimondam Vilmanim 11, Armandam Āboliņam, Kārlim Volodinam 9. Jelgavnieku komandā Andrejam Baburovam 9, Rolandam Ozoliņam 7, Edgaram Baikam, Andim Cimoškam, Matīsam Gabduļļinam 6. 

Nākamā sērijas spēle 22. martā Zemgales Olimpiskajā centrā.