ZZ.lv ARHĪVS

Hokejs. Jelgavnieki atspēlējas no 0:4, bet zaudē pēcspēles metienos

Maija Laizāne

2014. gada 15. marts 00:01

154
Hokejs. Jelgavnieki atspēlējas no 0:4, bet zaudē pēcspēles metienos

Ar «Rīga/Prizma» uzvaru 6:5 beidzās «Zemgale/LLU» ceturtais un pēdējais mačs Latvijas virslīgas čempionāta pusfinālā. Par spožākā kaluma godalgām cīnīsies  rīdzinieki, bet jelgavniekiem atlikušas cerības uz bronzu.

Spēli «Volvo» hallē šovakar tehnisku iemeslu dēļ pāris reižu aizkavēja plīsušais aizsargstikls. Vispirms tas notika iesildīšanās laikā, bet otrreiz jau mača sākumā. Mirkli pēc šīs ķibeles sekoja iemetiens pie mūsējo vārtiem, diemžēl tūlīt arī pirmais vārtu zaudējums un pēc septiņām minūtēm nākamais. Pirmajā periodā – 0:2.

Otrā perioda sākumā īsā laika sprīdī pretinieks realizēja vairākumu un panāca arī 4:0. Jelgavnieku pirmais atbildes gājiens perioda vidū izdevās Artjomam Ogorodņikovam (piespēles – Reinis Demiters, Rihards Remiņš).  Beidzot maisam gals bija vaļā, un līdz perioda beigām pa ripai vēl iemeta arī Jorens Grauds un Viktors Jasjonis (piespēles – J.Grauds, Juris Ziemiņš, Klāvs Plānics, Gatis Gricinskis).

Trešais cēliens atkal sākās ar vārtu zaudējumu – 3:5, bet līdz beigām Jānis Bullītis un V.Jasjonis rezultātu izlīdzināja, panākot papildlaika iespēju. Tajā gan cipari uz tablo nemainījās, un spēles iznākumu noteica sestais precīzais pēcspēles metiens, kas izdevās rīdziniekiem.

Kā zināms, spēles par čempionāta bronzas medaļām nebūs, tās tiks pusfināla zaudētājiem, kas ieņēmuši augstāku vietu regulārajā turnīrā. Otrā pusfināla cīņā starp regulārā turnīra uzvarētājiem «Kurbada» hokejistiem un «Ozolnieki/Monarch» komandu, kas bija ceturtajā pozīcijā, pēc šāvakara uzvaras (4:2) vadībā ar 2:1 izvirzījušies ogrēnieši. Jelgavnieki regulāro turnīru noslēdza otrajā vietā.