ZZ.lv ARHĪVS

Ā.Alunāna Jelgavas teātris aicina uz pirmizrādi «Vai mēs viņu pazīsim?»

www.zz.lv

2014. gada 13. marts 15:45

332
Ā.Alunāna Jelgavas teātris aicina uz pirmizrādi «Vai mēs viņu pazīsim?»

Jelgavas kultūras nams trešdien, 19. martā, pulksten 19 aicina uz Gunāra Priedes lugas «Vai mēs viņu pazīsim?» pirmizrādi, informē iestādes «Kultūra» preses pārstāve Marta Zīverte.

Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra režisore Lūcija Ņefedova par Gunāru Priedi teic: «Ar nožēlu ir jāsaka, ka vairāk nekā desmit gadus Ā.Alunāna Jelgavas teātrī nav iestudēta neviena Gunāra Priedes luga, līdz tam kopā ar savu kolēģi režisori Intu Aleksi kopā bijām iestudējušas apmēram piecpadsmit šī dramaturga lugu, vien jāpiebilst, ka būtu iestudējušas vairāk, bet padomju vara mūs ierobežoja.»

Luga «Vai mēs viņu pazīsim?» Latvijā tikusi iestudēta tikai divos teātros – Dailes teātrī un Valmieras teātrī.

Savās pārdomās Lūcija Ņefedova ir lakoniska: «Šī luga ir ar dziļi slēptu zemtekstu un vairākiem «plāniem», kā mēs mēdzam sacīt teātrī. Gunāra Priedes dramaturģija pieprasa izcilus aktierus, gudru režiju un labu scenogrāfiju. Gunārs Priede savos darbos liek spēlēt arī telpai un videi, ko viņš strikti apraksta savos darbos.»

Ko tad īsti ar savu lugu autors ir vēlējies pateikt un cik tā šodien ir aktuāla? Te režisore citē Gunāra Priedes iemīļotāko dzejnieku Māri Čaklo:«Cik mēs vien par otru zinām?Maz, pavisam maz,It kā kopīgus svētkus svinam,Un izliekamies, ka pazīstam, zinām...Bet zinām tik maz, tik maz...»