ZZ.lv ARHĪVS

Hokejs. «Zemgale/LLU» uzvar un izlīdzina rezultātu pusfināla sērijā

Maija Laizāne

2014. gada 11. marts 23:00

1354
Hokejs. «Zemgale/LLU» uzvar un izlīdzina rezultātu pusfināla sērijā

Jelgavas Ledus hallē šovakar norisinājās Latvijas hokeja virslīgas pusfināla otrais mačs starp «Zemgale/LLU» un «Rīga/Prizma» komandām. Izraujot 2:1 uzvaru pagarinājumā, mājiniekiem, izdevās revanšēties par vakardienas zaudējumu.

Līdzīgi kā vakardienas spēlē, mājinieki teritoriāli vairāk apdraudēja rīdzinieku vārtus. Labvēlīgus apstākļus radīja arī krietni biežākie noraidījumi viesu komandas rindās (8 pret 3 «Zemgalei»), tomēr izspēlēt vairākumu līdz rezultatīvām beigām tā arī neizdevās.

«Prizmas» jau spēles pirmajā minūtē gūtie vārti palika pirmajā periodā vienīgie. Kad otrais cēliens jau bija pāri pusei, rezultātu beidzot izdevās izlīdzināt – pēc Viktora Jasjoņa un Jorena Grauda piespēlēm to izdarīja Jānis Bullītis. Trešajā periodā draudīgas situācijas vairākkārt izveidojās arī pie Toma Nuka sargātajiem «zemgaliešu» vārtiem, tomēr uz tablo līdz pat spēles beigām palika 1:1.

Lai arī līdzjutēju acīm spēle bija interesanta un spriedzes situācijām bagāta, visi varēja uzgavilēt, kad tā beidzās, neizmantojot paredzētās 10 pagarinājuma minūtes, jo jau trešajā ar precīzu raidījumu pēc Riharda Remiņa piespēles atkal izcēlās Jānis Bullītis.

«Nu negāja ripa vārtos. Labi ka viss labi beidzās,» pēc mača kodolīgs bija galvenais treneris Jevgeņijs Linkēvičs.

Pusfināla sērija norisinās līdz trim uzvarām. Šā pāra nākamā spēle ceturtdienas vakarā «Volvo» hallē Rīgā. Tikmēr Ogrē pēc mājinieku «Kurbada» uzvaras pār «Ozolnieki/Monarch» (2:1 pēcspēles metienos) rezultāts izlīdzinājies arī otra pāra sērijā, un abu komandu nākamā tikšanās piektdien Ozo hallē.