ZZ.lv ARHĪVS

Hokejs. «Zemgale/LLU» pirmajā pusfināla spēlē piekāpjas «Rīga/Prizma» hokejistiem

Maija Laizāne

2014. gada 10. marts 21:45

665
Hokejs. «Zemgale/LLU» pirmajā pusfināla spēlē piekāpjas «Rīga/Prizma» hokejistiem

Jelgavas Ledus hallē šovakar aizvadīta pirmā no Latvijas virslīgas hokeja čempionāta pusfināla spēlēm, kurā, ar 3:2 pārspējot mājinieku «Zemgale/LLU» komandu, panākumu guva «Rīga/Prizma».

Rezultātu mača pirmajā minūtē atklāja jelgavnieki – iespēju Riharda Štrausa precīzajam raidījumam sagādāja Artjoma Ogorodņikova un Riharda Remiņa piespēles. Desmitajā minūtē pretinieki panāca 1:1. Līdz perioda beigām katra no komandām vēl pabija pa divām minūtēm gan mazākumā, gan vairākumā, taču rezultāts nemainījās.

Līdzīgā spēle ar mājinieku nelielu teritoriālo pārsvaru turpinājās otrajā periodā. Katra komanda atkal izpelnījās pa trim noraidījumiem, bet realizēt vairākumu nevienai neizdevās.

Trešā perioda sestajā minūtē pēc iemetiena pie viesu vārtiem, ripu veiksmīgi līdz tiem aizvadīja mājinieki: no Klāva Plānica un Jura Ziemiņa piespēlēm Artūrs Batraks. Taču minūti vēlāk līdzsvars atkal atgriezās arī uz tablo – 2:2. Diemžēl drīz vien sekoja arī ļoti neveiksmīgā un, kā izrādījās, izšķirošā epizode ar sadursmi viesu laukuma pusē, kas uz mirkli «piezemēja» divus mājinieku spēlētājus, un «Prizmas» hojekisti izmantoja šo mirkli trešo vārtu gūšanai, turklāt spēlējot mazākumā.

Līdz perioda beigām vairs situāciju neizdevās saglābt, un atliek vien gatavoties revanšam rīt, kad abas komandas atkal tiksies turpat Jelgavas Ledus hallē. «Pirmā spēle, protams, bija emocionāli grūtāka, cīņa par medaļām ir kas cits, nekā regulārais čempionāts. Rīt no rīta vēl sanāksim treniņā. Sāksies jauna diena un cita spēle,» teic jelgavnieku galvenais treneris Jevgeņijs Linkēvičs.

Stundu vēlāk noslēdzās arī otra pusfināla spēle Ogrē, kur pret mājinieku komandu «Kurbad» tāpat ar minimālu pārsvaru (2:1) pie uzvaras tika viesi – «Ozolnieki/Monarch».