ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Hokejs. Jelgavnieki ar uzvaru noslēdz LČ regulāro turnīru un gatavosies pusfinālam

Maija Laizāne

2014. gada 26. februāris 23:11

1231
FOTO: Hokejs. Jelgavnieki ar uzvaru noslēdz LČ regulāro turnīru un gatavosies pusfinālam

Jelgavas Ledus hallē šovakar norisinājās Latvijas hokeja virslīgas čempionāta regulārā turnīra pēdējā spēle starp «Zemgale/LLU» un «Dinamo/Juniors» vienībām, kurā mājinieki svinēja 8:2 uzvaru.

Turnīra tabulā jelgavnieki līdz ar to ar 60 gūtajiem punktiem ierindojušies otrajā vietā un līdz ar pirmās vietas ieguvējiem Ogres «Kurbada» hokejistiem (68 punkti) jau iekļuvuši pusfinālā. Otrus divus pusfinālistus noskaidros spēles starp diviem ceturtdaļfināla pāriem.

Faktiski jau sīvākais konkurents uz otro pozīciju «Rīga/Prizma» bija neitralizēts pēc  rīdzinieku otrdienas spēles pret «Ozolnieki/Monarch», kurā ar 3:1 uzvarēja ozolnieki, atstājot «Prizmu» trešajā vietā. «Mazliet jau tas noņēma spiedienu no skausta, tomēr šodien tāpat mums galvenais bija laba spēle un rezultāts. Nu varam teikt, ka plāns B ir izpildīts,» tā pēc spēles jelgavnieku komandas galvenais treneris Jevgēņijs Linkēvičs.

Vārtus pirmajā periodā guva Juris Ziemiņš un Reinis Demiters, bet otrajā līdz 6:0 rezultātu aizveda Gatis Gricinskis, Olafs Aploks, Artūrs Batraks un Artūrs Āboliņš. Līdz perioda beigām gan viens trāpījums izdevās arī viesiem, bet trešā perioda sākumā 7:1 panāca Artjoms Ogorodņikovs. Lai arī notikumi turpināja risināties galvenokārt rīdzinieku laukuma pusē, vēl viens rezultatīvs izgājiens uz mājinieku vārtiem viņiem tomēr izdevās, bet jau pašā izskaņā, spēlējot vairākumā, punktu pielika G.Gricinskis – 8:2.

Gandrīz visi minētie arī rezultatīvo piespēļu autoru sarakstā, tāpat kā Klāvs Plānics, Miks Komuls, Rihards Štrauss, Kristaps Millers, Rihards Remiņš. 

Pirmā pusfināla spēle mūsējiem Jelgavas Ledus hallē 10. martā pret pāra «Rīga/Prizma» – «Daugavpils» uzvarētāju.

Foto: Ruslans Antropovs