ZZ.lv ARHĪVS

Šonedēļ tiesa plāno turpināt skatīt krimināllietu par nāvējošu meitenes notriekšanu Līvbērzē

LETA

2014. gada 24. februāris 11:38

1053
Šonedēļ tiesa plāno turpināt skatīt krimināllietu par nāvējošu meitenes notriekšanu Līvbērzē

Ar ekspertes iztaujāšanu Jelgavas tiesa piektdien, 28.februārī, plāno turpināt skatīt iepriekš atlikto krimināllietu, kurā Jelgavas novada sporta centra vadītājs Vladislavs Beitāns apsūdzēts par satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kas izraisīja cilvēka nāvi, proti, par meitenītes nāvējošu notriekšanu Līvbērzē, aģentūra LETA uzzināja tiesas sēdē.

Šodien tiesa noskaidroja, ka visas lietā iesaistītās puses iepazinušās ar papildu autotehniskās ekspertīzes slēdzienu, ko veica, lai noskaidrotu, vai Beitānam tehniski bija iespējams novērst traģisko negadījumu un vai viņam bija iespējas izvairīties no bērna notriekšanas. Par iemeslu ekspertīzei kļuva arī dažas pretrunas starp iepriekšējām ekspertīzēm un liecinieku liecībām. Tā kā iesaistītās puses bija iepazinušās, slēdzienu sēdē nenolasīja.

Apsūdzētā izklāsts par sadursmes brīdi liecina, ka viņš trāpījis meitenei pa labajiem sāniem, savukārt prokurore informēja, ka saskaņā ar tiesu medicīniskās ekspertīzes slēdzienu vairāk savainojumu konstatēts meitenes kreisajos sānos, tāpēc lūdza tiesu uzaicināt liecināt ekspertu.

Tiesa šo lūgumu apmierināja, un uz nākamo sēdi, kas ieplānota piektdien, 28.debruārī, plkst.9.30, tiks uzaicināts Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra Zemgales reģionālās nodaļas vecākais tiesu medicīnas eksperts Vigo Sproģis.

Kā ziņots, 2012.gada 24.janvārī plkst.15.17 autoceļa P98 Jelgava-Tukums 7.kilometrā Līvbērzes pagastā 1961.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "KIA Sportage", notrieca 2005.gadā dzimušu meiteni, kura no gūtajām traumām notikuma vietā nomira.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa aģentūru LETA sākotnēji informēja, ka, pēc policijas noskaidrotās informācijas, meitene izkāpusi no autobusa un, apejot to no aizmugures, nepārliecinājās par satiksmes drošību, izskrēja uz brauktuves tuvu braucošās automašīnas priekšā, kas meiteni nāvējoši savainoja, un viņa nomira negadījuma vietā.

Negadījumā iesaistītā "KIA Sportage", kas nāvējoši traumējusi meitenīti no Līvbērzes, bija Jelgavas novada domes automašīna.

Beitāns, kurš vadīja auto, aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka tuvu braucošas automašīnas priekšai iznāca divas meitenes un no trāpīšanas vienai nebija iespējams izvairīties. "Man nebija izvēles," iepriekš sacīja Jelgavas novada sporta centra vadītājs, kurš notikušo ļoti pārdzīvojot.

Jelgavas prokuratūras virsprokurore Vida Kravcova aģentūru LETA informēja, ka saistībā ar šo satiksmes negadījumu policijas izmeklēšanā konstatēts pārkāpums šofera rīcībā, tāpēc prokuratūra Beitānam cēlusi apsūdzību pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas - par satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Tā kā konsultanta ekspertīzes un valsts eksperta slēdzieni ir pretēji, aizstāvis un prokurore aicināja tiesu uzaicināt liecināt abu ekspertīžu veicējus. Tiesa nolēma šo lūgumu apmierināt, un plānots, ka liecinās ekspertīžu veicēji.

Tiesā izskanēja savstarpēji pretrunīgas liecības par to, vai automašīnas vadītājs darījis visu, lai novērstu mašīnas sadursmi ar bērnu. Apsūdzētais savu vainu tiesā noliedza.

Lietā kā cietušais ir bojāgājušās meitenītes tēvs, kurš apsūdzēto Beitānu uzskata par vainīgu, jo, viņaprāt, šoferis neesot darījis visu iespējamo, lai novērstu traģēdiju.