ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Hokejs. Jelgavnieki trešoreiz pieveic līderi «Kurbadu»

Maija Laizāne

2014. gada 22. februāris 23:00

1137
FOTO: Hokejs. Jelgavnieki trešoreiz pieveic līderi «Kurbadu»

Latvijas virslīgas čempionāta spēlē izbraukumā Ogrē «Zemgale/LLU» hokejisti ar 5:4 pēcspēles metienos šodien pieveica mājinieku komandu «Kurbads». Turnīra līderim «Kurbadam» šī bija tikai piektā neveiksme sezonā, un trīsreiz zaudējumu sagādājuši tieši jelgavnieki.

Pirmais nopietnais pieteikums zemgaliešiem izdevās jau spēles sākumā – otrajā minūtē vārtus no Artjoma Ogorodņikova piespēles guva Rihards Remiņš, bet piektajā minūtē vairākumā no Klāva Plānica – Juris Ziemiņš. Nākamreiz vairākumu izmantoja mājinieki, bet līdz perioda beigām Olafs Aploks (A.Ogorodņikovs, Reinis Demiters) panāca 3:1.

Otrajā periodā ar diviem punktiem savu «kontu» papildināja mājinieki, kamēr mūsējiem tikai viens (pēc K.Plānica piespēles A.Ogorodņikovs), un rezultāts jau 4:3. Trešais periods jelgavniekiem sākās ar divām minūtēm mazākumā, bet pretinieks šo laiku saīsināja līdz minūtei un 11 sekundēm – 4:4.

Tā arī noslēdzās spēles pamatlaiks, bet pēcspēles metienos pēc «Kurbada» hokejista neveiksmīgā izgājiena pret jelgavnieku vārtsargu Tomu Nuku, precīzs bija Klāvs Plānics – 5:4.

«Pēc 3:1 sākām spēlēt nevērīgāk, deguni jau varbūt uzcēlās par augstu, bet ar «Kurbadu» tā nevar spēlēties,» atzīst «Zemgale/LLU» galvenais treneris Jevgeņijs Linkēvičs. Taču ir gandarīts, ka puiši pierādījuši – Latvijas čempionātā nav komandas, ko viņi nevarētu uzvarēt.

Līdz izslēgšanas turnīram vēl atlikusi viena spēle – trešdien Jelgavas Ledus hallē pret «Dinamo/Juniors» vienību.  Patlaban «Zemgale/LLU» ir atkal atgriezusies tabulas otrajā ailē, ko uzvaras gadījumā varētu saglabāt.  

Foto: Ruslans Antropovs