ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. «Jelgava/LU» piecos setos pārspēj pārliecinošās Baltijas līgas līderes no Jonavas

Uldis Veilands

2014. gada 22. februāris 19:58

79
Volejbols. «Jelgava/LU» piecos setos pārspēj pārliecinošās Baltijas līgas līderes no Jonavas

Pēc dažās nedēļās aizvadītām veiksmīgām un mazāk veiksmīgām spēlēm ar Igaunijas komandām Jelgavas Sporta hallē «Jelgava/LU» volejbolistēm sestdien bija jātiekas ar visnopietnākajām pretiniecēm, kādas vien šajā Baltijas līgas turnīrā iespējamas – līdervienību Jonavas «Achema» no Lietuvas, kas pastiprināta ar augstas raudzes baltkrievu leģionārēm. «Velns nebija tik melns, kā viņu mālē» – pagaidām trešajā pozīcijā esošā «Jelgava/LU» uzvarēja ar 3:2 (25:20; 25:27; 13:25; 25:18; 15:8).

Pirms pašas sestdienas spēles līdzjutējus bažīgus darīja fakts, ka Jelgavas Sporta hallē iesildoties neredzēja ierasto «Jelgava/LU» komandas libero Kristīni Leci. (Kā vēlāk paskaidroja jelgavnieču galvenais treneris Jānis Leitis, Kristīne devusies uz Īriju, gan ne volejbola dēļ un drīzumā atgriezīsies komandas sastāvā.) Aizsteidzoties notikumiem priekšā, viņas prombūtnē ar libero pienākumiem atzīstami tika galā Sanda Liepiņlauska.

Jelgavnieču sākuma sastāvs Ance Auziņa, Sanda Ragozina, Inese Jursone, Antra Šverna, Līva Sola un Ilze Liepiņlauska visu pirmo setu turēja pretinieces dažu punktu attālumā un uzvarēja ar 25:20. Taču līderes ir līderes, un tādā pašā garā uzsākušas otro setu, «Achema» volejbolistes saspringtā galotnē izrādījās rūdītākas – 25:27 (nelīdzēja arī Līvas Solas nomaiņa ar pieredzējušāko Annu Lejiņu).

Trešais sets jau pilnībā piederēja viešņām, un pie rezultāta 10:20 treneris J.Leitis sūtīja laukumā šosezon mazāk pabijušās Janu Bērziņu un Madaru Nemmi. Likumsakarīgs 13:25.

Prieks, ka «Jelgava/LU» spēja mobilizēties un ceturtajā setā atkal rādīja savu ierasto spēles klasi – 25:18, kam sekoja 15:8 piektajā setā un uzvara visā spēlē pār pārliecinošajām līderēm.

«Varbūt nav psiholoģiski pareizi no manas puses, ka es to tagad klāstu, bet reizēm nākas pabrīnīties, kāpēc pat Igaunijas labākās komandas parasti netiek galā ar Jonavas «Achemu». Protams, tā ir stipra komanda, bet ne neuzvarama, ko šodien arī pierādījām,» atzina treneris J.Leitis. «Liela nozīme bija tam, ka labi nospēlēja mūsu uzbrucējas – I.Jursones kontā 18, A.Auziņas – 17 punktu, arī pārējās bija savā vietā.»

Turnīra tabula kļus skaidrāka pēc svētdienas spēlēm, kad «Jelgava/LU» pulksten 12  Jelgavas Sporta hallē spēkosies ar Kauņas «Heksu», kas atrodas Baltijas līgas pavisam pretējā polā – pēdējā, divpadsmitajā pozīcijā.