ZZ.lv ARHĪVS

LU basketbolisti sagādā «Jelgavai» jau septīto zaudējumu pēc kārtas

LETA

2014. gada 22. februāris 17:10

53
LU basketbolisti sagādā «Jelgavai» jau septīto zaudējumu pēc kārtas

Jau septīto zaudējumu pēc kārtas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionātā sestdien piedzīvoja "Jelgava", kas savā laukumā ar 75:97 (20:19, 14:20, 22:23, 19:35) zaudēja "Latvijas Universitātes" (LU) komandai.

LU komanda tādējādi tika pie sava desmitā panākuma šosezon.

Mārtiņš Darģis uzvarētāju labā guva 22 punktus un iekrāja 11 atlēkušās bumbas, bet 20 punktus guva Artūrs Lūsis. Tikmēr "Jelgavas" rezultatīvākais spēlētājs ar 18 punktiem bija Artūrs Bricis.

Sestdien notiks vēl četras turnīra spēles.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar 14 uzvarām 15 spēlēs ir "Ventspils" komanda, bet otro vietu ar sešām uzvarām septiņās aizvadītajās spēlēs ieņem "VEF Rīga", kurai ar 18 uzvarām 26 cīņās seko "Valmiera" un "Jēkabpils".

Piektajā un sestajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Liepāja"/"Triobet", kurām 26 mačos ir 16 panākumi, 14 uzvaras 27 spēlēs ir "Barons kvartāls" komandai, bet astoņnieku ar desmit uzvarām 26 cīņās noslēdz "Latvijas Universitāte". Devītie ar deviņiem panākumiem 27 cīņās ir "Saldus", bet "Jelgava" un biznesa augstskola "Turība" seko ar astoņām uzvarām 27 spēlēs.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 14 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.