ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā ar izrādi «Eņģeļi Amerikā» viesosies Dailes teātris

www.zz.lv

2014. gada 22. februāris 14:26

266
Jelgavā ar izrādi «Eņģeļi Amerikā» viesosies Dailes teātris

Otrdien, 25.februārī, pulksten 19 Jelgavas kultūras namā būs skatāma Dailes teātra viesizrāde «Eņģeļi Amerikā», kuru iestudējis režisors Mārtiņš Eihe. Izrādē spēlē aktieri Juris Bartkevičs, Ivars Auziņš, Ieva Segliņa, Indra Briķe, Intars Rešetins, Lauris Subatnieks, Gints Grāvelis un Elīna Dzelme, informē pašvaldības iestāde «Kultūra».

Ļaudis ir pārdzīvojuši tūkstošgadi, un cilvēka sirds dzīvo lūzdama. Pasaulē valda materiālisma triumfs un veiksmīgo cilvēku noteiktie likumi. Eņģeļi ir izzuduši. Vai arī tomēr ne?

Šie cilvēki nemaz nelīdzinās cits citam, bet viņu likteņi ir nesaraujami savijušies, viņiem pašiem par to pat nenojaušot. Ietekmīgs jurists, kurš uzzina, ka drīz mirs; viņa palīgs mormonis, kurš apzinās savu homoseksualitāti, kaut arī tas nav visai labi no reliģiskā viedokļa; viņa sieva mājsaimniece, kura cieš no uzmanības trūkuma un uztver realitāti medikamentu radītā fantastiskā formā; iemīlējies pārītis, no kuriem viens ir slims ar AIDS un kuram eņģelis paziņo, ka viņš ir pravietis... Kā visi šie ļaudis ir saistīti?

Amerikāņu dramaturga Tonija Kušnera drāma «Eņģeļi Amerikā» saņēmusi Pulicera prēmiju (1993), kā arī Tonija balvu (1993).

Līdz 16 gadiem skatīties nav ieteicams.

Lomās: Juris Bartkevičs(Rojs M. Kons), Ivars Auziņš (Džozefs Porters Pits), Ieva Segliņa (Hārpere Ameitija Pita, viņa sieva), Intars Rešetins (Lūiss Aironsons), Lauris Subatnieks (Praiors Volters), Indra Briķe (Hanna Portere Pita, māte), Gints Grāvelis (Belīze), Elīna Dzelme (Eņģelis).