ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Volejbols. Jelgavnieki «Schenker» līgas ceturtdaļfinālu sāk ar zaudējumu piecsetu spēlē

Maija Laizāne

2014. gada 21. februāris 09:21

493
FOTO: Volejbols. Jelgavnieki «Schenker» līgas ceturtdaļfinālu sāk ar zaudējumu piecsetu spēlē

Ar pirmajām četrām spēlēm startējis «Schenker» līgas ceturtdaļfināls, kurā «Biolars/Jelgava» pretinieki ir «Bigbank Tartu». Jelgavnieku pirmais mačs Zemgales Olimpiskajā centrā izvērtās piecos spraigos setos, un tikai piektā seta otrajā pusē igauņi nodemonstrēja lielāku pārliecību, noslēdzot setu ar 15:9.

Pēc otrās vietas pamatturnīra tabulā un četrām uzvarām izaicinājuma kārtā igauņi neapšaubāmi bija spēles favorīti, kas jūtami sāka izpausties pirmajā setā. Nonākot trīs četru punktu iedzinējos, jelgavnieku galvenais treneris Jurijs Deveikus komandas sapurināšanai laukumā raidīja veterānu Andreju Jamrovski, kas ar savu klātbūtni un spēcīgo servi tiešām ienesa pārmaiņas, tomēr setu vairs neaizdevās saglābt – 21:25.

Toties pozitīvais noskaņojums pārcēlās līdzi laukuma otrajā pusē, kur jau sāka nest augļus, – abos tehniskajos pārtraukumos mājiniekiem trīs punktu pārsvars. Līdz galotnei gan viesi iespēja rezultātu izlīdzināt (23:23), taču pie setbumbas pirmie tika «Biolars/Jelgava» volejbolisti un ceturtajā piegājienā to arī realizēja – 29:27.

Sīksts cīniņš turpinājās arī trešajā setā, ko ar 25:22 savā labā noslēdza viesi, un ceturtajā, kur mājiniekiem izdevās ar piecu punktu izrāvienu atspēlēt deficītu, izvirzīties vadībā un ar sešu punktu izrāvienu tikt līdz uzvarošām beigām – 25:19.

Kad 3:0 izšķirošajā piektajā cēlienā jau izskatījās pavisam cerīgi, līdzīgs sešu punktu izrāviens diemžēl izdevās viesiem. Vēl gan bija 7:7, tomēr pretinieks jau bija iemantojis pārliecību, ko meistarīgi lika arī lietā. 15:9, 3:2 spēlē, un igauņiem pirmā no iekļūšanai pusfinālā nepieciešamajām divām uzvarām. Komandu nākamā tikšanās sestdien Tartu.

Jelgavnieku statistikā ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Andrejs Baburovs, 16 Artjomam Andiļevko, 10 Edgaram Baikam. Igauņu līderi – Kristo Kollo (23), Roberts Tahts (21) un Renē Tepans (20).

Vēl no Latvijas komandām pirmajās spēlēs «RTU/Robežsardze» ar 3:1 pieveica «Rakveri», bet «Daugavpils Universitāte» ar 0:3 piekāpās «Pärnu VK». 

Foto: Ruslans Antropovs