ZZ.lv ARHĪVS

Laikraksts: Vagonu būvētāja «UVZ Baltija» pusmēnesi dīkā skaidro ar tehniskiem, ne finanšu sarežģījumiem

www.zz.lv

2014. gada 18. februāris 16:24

1807
Laikraksts: Vagonu būvētāja «UVZ Baltija» pusmēnesi dīkā skaidro ar tehniskiem, ne finanšu sarežģījumiem

«Es par šo tēmu negribētu runāt,» tā uz jautājumu, vai vagonbūves rūpnīcas celtniecības darbu pasūtītāja akciju sabiedrība «UVZ Baltija» nekavē norēķinus, atbild teritorijas sagatavotāja uzņēmuma SIA «Lemminkainen Latvija» darbu vadītājs Andris Paeglītis. Kā šodien ziņo laikraksts «Zemgales Ziņas», no komentāriem atsakās arī pati vagonbūves giganta kompānija, gan uzsverot – pēc neliela pārtraukuma darbi atsākti. 

«Visi darbi objektā Aviācijas ielā 2 un 2a notiek pēc grafika,» skaidro «UVZ Baltija» direktora vietnieks būvniecības jautājumos Andris Vaišļa. Uz lūgumu komentēt «Ziņu» rīcībā nonākušo informāciju, ka UVZ vagonbūves projekts janvārī uz laiku ticis apturēts, jo kompānijai radušās finanšu grūtības un tā nav norēķinājusies ar pāļu dzinēju somu uzņēmumu «Lemminkainen Latvija», A.Vaišļa atbild: «Ņemot vērā to, ka akciju sabiedrība «UVZ Baltija» ir liela un sevi cienoša kompānija, mēs nekomentējam baumas.»

Tomēr uzņēmuma vadības pārstāvis apliecina, ka no 6. līdz 16. janvārim darbi uz desmit dienām tiešām apstādināti. Šajā periodā pāļi nav dzīti, jo kādreizējās Jelgavas Cukurfabrikas teritorijā apmēram trīs metru dziļumā esot atrastas betona konstrukcijas, kas nav atzīmētās nevienā plānā, un tādas bijušas aptuveni 400 kvadrātmetru platībā. «Šajā laikā mūsu projektētāji veica betona konstrukcijas izpēti, kā arī pieņēma lēmumu par konstrukciju demontāžu. No 20. janvāra ir atsākti visi pāļu dzīšanas darbi,» uzsver A.Vaišļa.

Pēdējā mēneša laikā «UVZ Baltija» zemesgabalā tiek izbūvētas dzelzceļa sliedes, rit betonēšanas darbi,  tiek gatavotas metāla konstrukcijas un vilkts gāzesvads.Jau ziņots, ka ar mērķi ražot dzelzceļa vagonus, tos remontēt un veikt apkopi «UVZ Baltija» pērn gada sākumā par 1,35 miljoniem eiro no akciju sabiedrības «Jelgavas cukurfabrika» nopirka 13,6 hektārus zemes rūpnīcas celšanai. 

Ieliekot būves pamatakmeni, kompānijas vadība pērn jūnija sākumā rēķināja, ka līdz pilnīgai rūpnīcas nodošanai ekspluatācijā paies vismaz 15 – 18 mēnešu. Kopumā «UVZ Baltija» plāno investēt ap 20 miljoniem eiro, pēc projekta pabeigšanas nodarbinot vismaz 200 strādājošo.