ZZ.lv ARHĪVS

«Zemgale»/LLU hokejisti ar 13 vārtu pārsvaru sagrauj «Daugavpili»

LETA

2014. gada 16. februāris 13:04

305
«Zemgale»/LLU hokejisti ar 13 vārtu pārsvaru sagrauj «Daugavpili»

Latvijas hokeja čempionāta spēlē sestdien "Zemgale"/LLU savā laukumā ar 15:2 (3:2, 6:0, 6:0) sagrāva sacensību pārliecinošo pastarīti "Daugavpili".

Pirmajā trešdaļā viesiem izdevās izvirzīties vadībā ar 2:1, bet pēc pirmajām divdesmit minūtēm laukuma saimniekiem bija tikai vienu vārtu pārsvars. Tomēr katrā no nākamajām divām trešdaļām "Zemgale"/LLU hokejisti guva pa sešiem bezatbildes vārtiem, parūpējoties par iespaidīgu sagrāvi.

Reinis Demiters mājinieku rindās izcēlās ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, trīs reizes precīzi bija Edgars Kamoliņš un Miks Komuls, bet divus vārtus guva Māris Miezis.

Tikmēr Renāts Vabiščevičs "Daugavpils" komandā atzīmējās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Regulārā čempionāta uzvarētājai "Kurbads" komandai 27 spēlēs izdevies tikt pie 63 punktiem, kas ļauj par astoņiem punktiem apsteigt "Zemgale"/LLU vienību. Līderiem līdz regulārā čempionāta beigām vēl jāaizvada trīs mači.

Trešajā vietā kopvērtējumā ar 48 punktiem 26 spēlēs atrodas "Rīga"/"Prizma", kurai deviņus punktus zaudē "Ozolnieki"/"Monarch". Tikmēr "Dinamo Juniors" ar 35 punktiem atrodas piektajā pozīcijā, bet pārliecinoša sacensību pastarīte ar trim punktiem 27 spēlēs ir "Daugavpils".

Šīs sezonas Latvijas čempionātā piedalās sešas komandas, kuras sešos apļos regulārajā čempionātā līdz februāra beigām aizvadīs pa 30 spēlēm katra. Turnīra divas labākās komandas automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet 3.-6.vietas ieguvēji tiksies ceturtdaļfināla sērijās līdz trim uzvarām. Arī pusfinālā cīņa ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām, bet finālsērijā uzvarētāja noskaidrošanai būs jāizcīna četri panākumi.

Latvijas čempionāta finālsērijas spēles tiks aizvadītas marta otrajā pusē.

Foto: Ruslans Antropovs