ZZ.lv ARHĪVS

Labākais darba devējs pērn – «Latvenergo»

LETA

2014. gada 13. februāris 21:19

428
Labākais darba devējs pērn – «Latvenergo»

Par labāko darba devēju pērn Latvijā atzīta AS "Latvenergo", šodien pavēstīja interneta personāla atlases kompānija "CV-Online Latvia". Pagājušā gada labāko darba devēju saraksta trijniekā iekļuvusi arī SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT), kas ieņem otro vietu, bet trešajā vietā ierindojusies SIA "Lattelecom".

Tāpat pērn labāko darba devēju desmitniekā iekļuvuši - AS "Swedbank", SIA "Statoil Fuel&Retail Latvia" ("Statoil"), VAS "Latvijas Dzelzceļš", SIA "Draugiem", Latvijas Banka, VAS "Latvijas Valsts meži" un "airBaltic".

Kā liecina aptaujas rezultāti, visstraujāko kritumu 50 labāko darba devēju sarakstā piedzīvoja SIA "Maxima Latvija", noslīdot par 24 vietām - no 18.vietas 2012.gadā līdz 42.vietai pērn. Tāpat ievērojamu kritumu - par 14 vietām - piedzīvojušas AS "Latvijas Finieris" (no 25.vietas uz 39.vietu) un Rīgas brīvostas pārvalde (no 21.vietas uz 35.vietu).

Bet straujāko kāpumu 50 labāko darba devēju sarakstā pērn piedzīvoja SIA "DHL Latvia" ("DHL"), sarakstā pakāpjoties par 14 vietām - no 39.vietas 2012.gadā līdz 25.vietai pērn.

"CV-Online Latvia" pētījumā arī noskaidroja labākos darba devējus atsevišķās nozarēs.

Par labāko darba devēju finansu sektorā tika nosaukta "Swedbank", kurai seko AS "SEB banka", AS "DNB banka", "Nordea banka" un AS "ABLV Bank".

Par labāko darba devēju tirdzniecības sektorā tika nosaukts "Statoil", kuram seko "Samsung Electronics Baltics", "Stockmann", "Volvo Truck Latvia" un SIA "Domenikss".

Par labāko darba devēju ražošanas sektorā tika nosaukts "Latvenergo", kam seko AS "Grindeks", AS "Latvijas Balzams", AS "Aldaris" un AS "Dzintars".

Par labāko darba devēju informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju sektorā tika nosaukts LMT, kam seko "Lattelecom", "Bite Latvija", "Tele2" un "Accenture Latvia".

Par labāko darba devēju transporta un loģistikas sektorā tika nosaukts "airBaltic", kam seko lidosta "Rīga", "Latvijas Dzelzceļš", "DHL" un "Ventspils nafta".

Aptauju par labāko darba devēju Latvijā "CV-Online Latvia" veica no šā gada 9.janvāra līdz 29.janvārim, kopumā internetā aptaujājot 2126 respondentus. Aptaujā respondenti tika aicināto nosaukt to darba devēju, kas pirmais ienāk prātā kā iekārojamākais un labākais. 72,6% no aptaujātajiem bija bezdarbnieki, bet 14,6% norādīja, ka ir uzņēmēji, pašnodarbinātie.

"CV-Online Latvia" veiktā pētījuma mērķis ir noskaidrot labāko darba devēju Latvijā, pie kura aptaujātie respondenti visvairāk vēlētos strādāt. Aptaujas mērķis bija apzināt līderus finanšu, tirdzniecības, ražošanas, IT un telekomunikāciju, transporta un loģistikas nozarē.

Pērn iekārojamākā un populārākā darba devēja statuss piešķirts AS "Latvenergo", kā arī AS "Swedbank" un SIA "Statoil Fuel&Retail Latvia" ("Statoil"), liecina interneta personāla atlases kompānijas "CV-Online Latvia" 2013.gada janvārī veiktais pētījums, kurā tika aptaujāti 3300 respondenti no visas Latvijas.