ZZ.lv ARHĪVS

Tiesa sāk skatīt otru krimināllietu pret Jelgavas pilsētas slimnīcas valdes locekli Ķipuru

LETA

2014. gada 10. februāris 10:51

709
Tiesa sāk skatīt otru krimināllietu pret Jelgavas pilsētas slimnīcas valdes locekli Ķipuru

Šodien Jelgavas tiesa sāk skatīt pagājušā gada oktobrī tiesai nodoto krimināllietu, kurā par iespējamām nelikumībām saistībā ar medicīnas dokumentiem apsūdzēts Jelgavas pilsētas slimnīcas valdes loceklis Andris Ķipurs.

Jelgavas tiesas priekšsēdētāja palīdze Dace Šmēdiņa aģentūru LETA informēja, ka līdztekus jau citai sāktajai tiesvedībai šo otro krimināllietu, kurā apsūdzēts Ķipurs, kā arī Konstantīns Maļuhins, plānots skatīt atklātā sēdē.

Kā ziņots, oktobrī Zemgales tiesas apgabala prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā par iespējamām nelikumībām saistībā ar medicīnas dokumentiem apsūdzēts Jelgavas pilsētas slimnīcas vadītājs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai vienam no apsūdzētajiem radās nepieciešamība pēc nepatiesas informācijas saturošiem medicīnas dokumentiem, lai saņemtu kompensāciju no aviosabiedrības par neizmantotu aviobiļeti. SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes loceklis, atbalstot šīs noziedzīgās darbības, uzdeva kādam slimnīcas ārstam noformēt nepatiesu informāciju saturošus medicīnas dokumentus, aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes loceklis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 317.panta 2.daļas, 20.panta 4.daļas, 177.panta 1.daļas, 20.panta 3.daļas un 275.panta 2.daļas. Savukārt otra apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 177.panta 1.daļas un 275.panta 2.daļas.

Abas apsūdzētās personas savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzina.

Šēnberga informēja, ka kriminālprocess daļā pret ārstu izdalīts atsevišķā lietvedībā un šajā lietā izmeklēšana turpinās.

Ķipurs iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka pilnībā noraida viņam izvirzītās apsūdzības par iespējamām nelikumībām saistībā ar medicīnas dokumentiem. "Tā ir tāda pati lieta kā pārējās man izvirzītās apsūdzības. Ceru, ka dzīvojam tiesiskā valstī un tiesa lems, kam ir un kam nav taisnība. Man tāda izrēķināšanās nav saprotama un pieņemama. Pagaidām man vairāk komentāru nav," sacīja slimnīcas vadītājs.

Jau ziņots, ka Jelgavas tiesā turpina skatīt citu krimināllietu, kurā apsūdzēti divi Jelgavas pilsētas slimnīcas pārstāvji, tostarp slimnīcas vadītājs Ķipurs un divi uzņēmēji, par varbūtējo kukuļņemšanu un citām iespējamām nelikumībām saistībā ar medicīnas aprīkojuma iegādi slimnīcas vajadzībām.

Šajā lietā, kuru sāka skatīt 21.oktobrī, apsūdzēti Ķipurs, Jānis Kramens, Andis Gulbis un Edmunds Kalniņš, un nākamās tiesas sēdes plānotas aprīlī.