ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Basketbols. Ar «Doks» uzvaru pār «Rokijiem» noslēgusies 2014.gada Jelgavas čempionāta pirmā sacensību diena

Uldis Veilands

2014. gada 8. februāris 22:15

4663
FOTO: Basketbols. Ar «Doks» uzvaru pār «Rokijiem» noslēgusies 2014.gada Jelgavas čempionāta pirmā sacensību diena

Kaut komandu «Doks» un «Rokiji» spēle ritēja samērā līdzīgi, vadību no sākuma līdz beigām saglabāja vairāk pieredzējušie «Doks» basketbolisti (foto – gaišos tērpos), uzvarot ar 71:62. Skatītājiem par prieku spēles izskaņu vainagoja vairāki precīzi trīspunktu metieni abu vienību izpildījumā. Rezultatīvākais «Doks» komandā bija Elvijs Pētersons (44.numurs), kurš pamanījās gūt 26 punktus, bet «Rokijiem» izcēlās  Linards Larionovs (10.numurs) ar 21 punktu.

Turnīra pirmajā spēlē pagājušā gada uzvarētāji «Ķepas» ar rezultātu 76:69 pieveica «Ozoland». «Ķepām» visvairāk – 27 punktus – nopelnīja Juris Brūveris, kamēr «Ozoland» rezultatīvākais basketbolists Emīls Laksis iespēja gūt 20 punktu.

Arī pārējās pirmās dienas spēles beidzās bez pārsteigumiem: «Platone» – «Augstkalne» 57:81; «Ozols» – «Kultūra» 76:64.

Turnīram pieteikušās 16 vienības, kas līdz maijam cīnīsies par godalgām un Jelgavas 2014.gada čempionu titulu, informē pilsētas turnīru oficiālās mājas lapas www.draugiem.lv/baskets administrators Jānis Tiltiņš.

Visas 16 komandas tika sadalītas divās grupās ar izlozes palīdzību, līdzsvaram pielietojot arī tā saucamo «kvalifikācijas grozu principu» atkarībā no rezultātiem iepriekšējos turnīros (2013.gada pilsētas čempionātā un Jelgavas Sporta servisa centra kausa izcīņā).

«A» grupā spēlē: «Ķepas», «Platone», «Ozols», «Doks», «Rokiji», «Kultūra», «Augstkalne» un «Ozoland». «B» grupā spēlē: «Ekskursija.lv», «Valauto», «Olaine», «Betcons Latvia/Ilmāri», «NĪP», «Kentukī Džeks», «Armet» un «Vilki».

Gandrīz visas komandas ir pastāvīgas Jelgavas čempionāta un Sporta servisa centra  kausa izcīņas dalībnieces. Tikai divas dienas pirms čempionāta sākuma (jau pēc izlozes) no dalības turnīrā atteikusies Latvijas Lauksaimniecības universitātes komanda. Tukšo vietu aizpildījusi «Platone», kas piedalījusies vairākos neseno laiku Jelgavas turnīros. Savukārt «Augstkalnes» komandu pērn pazinām ar nosaukumu «Tērvetes novads».

Vispirms abās grupās tiek izspēlēts apļa turnīrs, pēc tam pa četrām spēcīgākajām vienībām no abām grupām izslēgšanas spēlēs sacentīsies par Jelgavas čempionu titulu, savukārt abu grupu 5.līdz 8.vietu ieguvējas turpinās cīņu otrā «play-off» atzarā par «mazajām» medaļām.

Nākamās spēles tiks aizvadītas Jelgavas sporta hallē Mātera ielā 44a svētdien, 9.februārī, no pulksten 10 rītā līdz gandrīz astoņiem vakarā.

Foto: Ruslans Antropovs