ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Volejbols. Intriģējošā spēlē «Jelgava/LU» Baltijas līgā piedzīvo nepatīkamu piecsetu zaudējumu igaunietēm

Uldis Veilands

2014. gada 8. februāris 22:13

902
FOTO: Volejbols. Intriģējošā spēlē «Jelgava/LU» Baltijas līgā piedzīvo nepatīkamu piecsetu zaudējumu igaunietēm

Ar pēdējā laikā ierasto starta sastāvu (Ance Auziņa, Sanda Ragozina, Inese Jursone, Antra Šverna, Anna Lejiņa, Ilze Liepiņlauska un libero Kristīne Lece) jelgavnieces zaudēja pirmo setu itin pārliecinoši – 18:25. Tā, protams, nav nekāda traģēdija, ņemot vērā, ka sestdienas pretinieks igauņu klubs «Kohila» VK ir šajā turnīrā spēcīgākā Igaunijas komanda, turnīra tabulā ieņemot trešo vietu – tūlīt aiz jelgavniecēm, pie tam ar divām spēlēm rezervē. (Neapšaubāmas līderes ir ar spēcīgu baltkrievu «leģionāru desantu» pastiprinātā Jonavas «Achema» no Lietuvas.)

Iepriecināja, ka «Jelgava/LU» nepadevās, bet mēģināja mainīt spēles gaitu. Otrajā setā jelgavnieču galvenais treneris Jānis Leitis nedaudz pārkārtoja sastāvu, sūtot laukumā Līvu Solu, kura izrādījās viena no galvenajām uzvaras kaldinātājām otrajā setā, ko «Jelgava/LU» uzvarēja ar 25:17.

«Komandā spēlēju tikai pirmo sezonu, un prieks, ka tik ātri varēju iejusties. Uzskatu, ka man laimējies gan ar kolektīvu, gan ar treneri,» pēc spēles atzina L.Sola. «Žēl tikai, ka tik līdzīgā spēlē zaudējām.» Vēl izdevās noskaidrot, ka Līvai volejbols nav vienīgā aizraušanās – vēl viņa paspēj studēt RTU, specialitātē kvalitātes vadītājs.

Kad jelgavniecēm izdevās uzvarēt arī trešo setu (25:20) un izcīnīt visai pārliecinošu vadību arī ceturtajā, daudzajiem skatītājiem (parasti visai «klusajā» dāmu volejbolā nebijušu un skaļu atbalstu «Jelgava/LU» komandai sagādāja savas spēles tikko blakus zālē beigušie pilsētas basketbola čempionāta dalībnieki) jau šķita, ka drīz varēs uzgavilēt par mājinieču uzvaru visā spēlē. Tomēr kaut kas «Jelgava/LU» mehānismā «aizķērās», un gandrīz vai uzvarētu setu nācās zaudēt ar 21:25. Šādā emocionālajā noskaņojumā piektais sets jau bija vairs tikai formalitāte, diemžēl Igaunijas viešņu labā. «Jelgava/LU» piekāpās gan pēdējā setā (8:15), gan visā spēlē (2:3).

Lai nu kā, tomēr šī bija viena no sezonas kvalitatīvi augstvērtīgākajām un skaistākajām spēlēm, vērtēja ne viens vien no skatītājiem, arī volejbola kluba «Jelgava/LU» prezidents Vladislavs Beitāns, kurš solījās vēl ilgi atcerēties ceturtajā setā «no rokām jau izlaisto» uzvaru.

Līdzīgi noskaņots bija arī «Jelgava/LU» treneris J.Leitis, kurš kā vienu no «Kohila» VK uzvaras iemesliem minēja Igaunijas komandas sīksto aizsardzību. «Kāpēc mēs tik daudz kļūdījāmies servēs? Tāpēc, ka bija jāriskē, lai pārvarētu pretinieču aizsardzības bruņas,» skaidroja treneris.

Vēl šodien tajā pašā Jelgavas hallē SK «Babīte» ar 3:1 pieveica Igaunijas junioru izlasi. Svētdien visas četras komandas dosies uz Babītes sporta kompleksu, kur Latvijas un Igaunijas komandas «apmainīsies» ar pretiniecēm. 

Foto: Ruslans Antropovs