ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Volejbols. «Biolars/Jelgava» piecos setos pārspēj «Daugavpils Universitāti»

Maija Laizāne

2014. gada 8. februāris 21:37

736
FOTO: Volejbols. «Biolars/Jelgava» piecos setos pārspēj «Daugavpils Universitāti»

Pirmo uzvaru «Schenker» līgas trešās jeb izaicinājuma kārtas tabulā ierakstījuši «Biolars/Jelgava» volejbolisti, kas šovakar Zemgales Olimpiskajā centrā piecu setu spēlē pieveica «Daugavpils Universitātes» vienību.

Pirmā seta galotnē pēc 23:23 panāktā mājinieku uzvara, pretēji gaidītajam, neradīja emocionālu pārsvaru, un nākamos divus daugavpilieši aizvadīja visai pārliecinošā vadībā, noslēdzot ar 25:22 un 25:18 savā labā. Taču panākums izrādījās «iemidzinošs» – ceturtajā setā ātri vien jelgavnieki iekrāja piecu punktu pārsvaru, ko līdz pirmajam tehniskajam pārtraukumam daugavpilieši gan sadeldēja, bet tūlīt arī iedzīvojās jaunā un brīžam vēl lielākā deficītā.

«Samierinājušies» ar 20:25, viesi vairs neatrada motivāciju arī piektajam setam, toties mājinieki sparīgi noslēdza maču ar 15:8 un 3:2. Rezultatīvākais «Biolars/Jelgava» rindās ar 22 punktiem statistikā bija Andrejs Baburovs, 13 Ērikam Voroņko, 10 Edgaram Baikam. Pretiniekiem savukārt ar 19 punktiem izcēlās «Schenker» līgas janvāra labākais spēlētājs Ēriks Baiks.

Rīt jelgavniekiem spēle izbraukumā pret «Danpower Võru», bet trešdienas vakarā Ozolnieku Sporta namā mačs pret principiālajiem pretiniekiem un turnīra tabulas kaimiņiem «Poliurs/Ozolnieki» volejbolistiem.

Foto: Ruslans Antropovs