ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Hokejs. «Zemgale/LLU» svarīgā spēlē pieveic «Ozolnieki/Monarch»

Maija Laizāne

2014. gada 8. februāris 17:15

4458
 FOTO: Hokejs. «Zemgale/LLU» svarīgā spēlē pieveic «Ozolnieki/Monarch»

Latvijas hokeja virslīgas čempionāta kārtējā spēlē Jelgavas Ledus hallē «Zemgale/LLU» uzņēma «Ozolnieki/Monarch» komandu un pārspēja viesus ar 6:3.

«Lai iegūtu labākas pozīcijas pirms izslēgšanas spēlēm, šodien uzvara bija svarīga abām komandām. Ozolnieku hokejistiem – lai panāktu tabulas trešajā vietā esošo «Rīga/Prizma» vienību, mums – lai nostiprinātos otrajā vietā un «pleiofos» iegūtu sava laukuma priekšrocības,» jelgavnieku galvenais treneris Jevgeņijs Linkēvičs par iznākumu bija acīm redzami gandarīts. Trenera kritiku gan izpelnījās spēle otrajā periodā, kad viesi ar diviem bezatbildes vārtiem panāca 3:3,taču pēc «nopietnās sarunas» pārtraukumā situācija uz tablo krasi izmainījās.

Pirmos vārtus viesi guva jau 14. sekundē, bet minūti vēlāk Klāvs Plānics pēc Kristapa Millera un Artūra Batraka piespēlēm rezultātu izlīdzināja. Vēl pēc minūtes Jorens Grauds (K.Plānics, A.Batraks) izvirzīja mājiniekus vadībā, bet perioda izskaņā to nostiprināja Olafs Aploks (Artjoms Ogorodņikovs, Rihards Remiņš) – 3:1.

Otrajā periodā divas reizes ripu jelgavnieku vārtu tīklā pēc Ērika Ozollapas un Romāna Glazkova precīzajiem raidījumiem jau meklēja vārtsargs Toms Nuka – 3:3.

Trešajā periodā spēle jūtami saasinājās, ko apliecināja arī pa četriem noraidījumiem katrā pusē. Taču mājiniekiem šīs situācijas izdevās izmantot savā labā – Reinis Demiters un Miks Komuls vairākumā palielināja rezultātu līdz 5:3 (piespēles – R.Remiņš, A.Ogorodņikovs, Viktors Jasjonis, Gatis Gricinskis). Kopīgiem spēkiem tika nosargāts savs bastions un, kad izskaņā pretinieki vārtsargu nomainīja pret papildu spēlētāju, ripai ceļu uz tukšajiem vārtiem kopā ar piespēles autoru G.Gricinski vēlreiz «izbrīvēja» M.Komuls.

Foto: Ruslans Antropovs