ZZ.lv ARHĪVS

Laikraksts: Vainīgajam cilvēka sabraukšanā tiesa piespriež piecus gadus, prokurors prasīja desmit

www.zz.lv

2014. gada 7. februāris 12:50

5214
Laikraksts: Vainīgajam cilvēka sabraukšanā tiesa piespriež piecus gadus, prokurors prasīja desmit

Jelgavas tiesa, piespriežot piecu gadu cietumsodu, turpat zālē likusi apcietināt vīrieti, kas pērn klusajā Kārļa ielā sabrauca sievieti, bez mātes atstājot trīs bērnus. Lai arī prokurors prasīja maksimālo cietumsodu – desmit gadu cietumā –, cietušais spriedumu pārsūdzēt negatavojas. Arī kompensāciju par nodarījumu viņš nav pieprasījis, šodien ziņo laikraksts «Zemgales Ziņas».

Saspringts klusums valdīja Jelgavas tiesas zālē pirms sēdes, kurā vakar tika izskatīta apsūdzība Igoram Rutkam. Viņš pērn 20. maijā bez autovadītāja tiesībām stūrēja vieglo automašīnu, kas, lielā ātrumā nesoties pa kluso Kārļa ielu, nāvīgi notrieca trīs mazgadīgu bērnu māti, kurai ceļā no darba līdz mājām bija atlikuši daži soļi. 

Apsūdzētā advokāts lūdza tiesu piemērot nosacītu sodu, jo tādā gadījumā apsūdzētais gan varētu brīvprātīgi maksāt cietušajai ģimenei, gan arī uzturēt savējo. Citādi cietīšot nu jau seši bērni. Viņš minēja, ka tiesājamais strādā par remontstrādnieku dzelzceļā un viņa rocība ir maza. Prokurors iebilda, ka pat tad, ja par nosacītu sodu būtu bojāgājušās sievas vīrs, viņš tomēr prasītu reālu brīvības atņemšanu, jo nozieguma sekas ir ļoti smagas.

I.Rutka, kura agrākā sodāmība ir dzēsta, apzinājās – šoreiz viņš saņems reālu cietumsodu. Par to liecināja tiesas koridorā noliktās mantas, kas domātas dzīvei ieslodzījumā.