ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Hokejs. «Rīga»/«Prizma» savu skatītāju priekšā ar 6:5 uzvar «Zemgale»/LLU komandu

LETA

2014. gada 1. februāris 19:21

495
FOTO: Hokejs. «Rīga»/«Prizma» savu skatītāju priekšā ar 6:5 uzvar «Zemgale»/LLU komandu

Smagas uzvaras Latvijas hokeja čempionāta spēlēs sestdien izcīnīja "Kurbads" un "Rīga"/"Prizma" komandas.

Kopvērtējuma līderi "Kurbads" aizvadītajā cīņā savā laukumā ar 4:3 (3:0, 1:2, 0:1) pārspēja "Dinamo Juniors" komandu.

Pirmajā trešdaļā Toms Hartmanis, Ronalds Cinks un Ēriks Bisenieks mājiniekiem deva trīs vārtus pārsvaru, bet otrajā trešdaļā viesiem divus vārtus atguva Rūdolfs Krieviņš un Vladislavs Koniševs. Otrās trešdaļas vidū Hartmanis atjaunoja divu vārtu pārsvaru "Kurbads" komandai, bet par interesantu cīņas noslēgumu parūpējās Frenks Razgals, kurš minūti un 41 sekundi pirms spēles beigām panāca 3:4.

Savukārt "Rīga"/"Prizma" savu skatītāju priekšā ar 6:5 (2:4, 0:0, 4:1) uzvarēja "Zemgale"/LLU komandu.

Pēc pirmās trešdaļās vadībā ar 4:2 atradās viesi, kuru rindās divreiz izcēlās Gatis Gricinskis, bet pa vieniem vārtiem guva Rihards Remiņš un Juris Ziemiņš. Mājinieku labā vārtus tikmēr bija guvuši Aleksandrs Fadejevs un Mihails Kokļins, tomēr "Rīga"/"Prizma" divreiz nespēja nosargāt vienu vārtu pārsvaru. Otrajā trešdaļā vārti netika gūti, bet trešajā trešdaļā deviņu minūšu laikā Kokļins nodrošināja sev "hat-trick", kamēr reizi izcēlās arī pieredzējušais Aleksandrs Macijevskis, izvirzot "Rīga"/"Prizma" vadībā ar 5:4. Drīz vien gan Miks Komuls atjaunoja neizšķirtu, tomēr uzvaru mājiniekiem trešdaļas 12.minūtē nodrošināja Macijevskis.

Citā sestdienas spēlē "Ozolnieki"/"Monarch" savā laukumā ar 14:0 (3:0, 5:0, 6:0) sagrāva turnīra pārliecinošo pastarīti "Daugavpili".

Pa diviem vārtiem šajā spēlē guva Jānis Zaka un Jānis Lukaševskis, bet pa vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm iekrāja Aleksandrs Kerčs juniors un Mihails Bogdanovs.

Kopvērtējumā stabilā līderpozīcijā ar 61 izcīnītu punktu 26 spēlēs atrodas "Kurbads" komanda, bet "Zemgale"/LLU ar 46 punktiem 25 cīņās atrodas otrajā vietā, tuvāko sekotāju "Rīga"/"Prizma" apsteidzot par vienu punktu. "Ozolnieki"/"Monarch" kontā ir 38 punkti 25 mačos, "Dinamo Juniors" seko ar 35 punktiem, bet pārliecinoša sacensību pastarīte ar trim punktiem 26 spēlēs ir "Daugavpils".

"Kurbads" komanda jau praktiski ir nodrošinājusi uzvaru regulārajā čempionātā.

Šīs sezonas Latvijas čempionātā piedalās sešas komandas, kuras sešos apļos regulārajā čempionātā līdz februāra beigām aizvadīs pa 30 spēlēm katra. Turnīra divas labākās komandas automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet 3.-6.vietas ieguvēji tiksies ceturtdaļfināla sērijās līdz trim uzvarām. Arī pusfinālā cīņa ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām, bet finālsērijā uzvarētāja noskaidrošanai būs jāizcīna četri panākumi.

Latvijas čempionāta finālsērijas spēles tiks aizvadītas marta otrajā pusē.

Foto: Ruslans Antropovs