ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Hokejs. «Zemgale/LLU» izbraukumā pārspēj «Rīga/Prizma» vienību

Maija Laizāne

2014. gada 28. janvāris 22:36

827
FOTO: Hokejs. «Zemgale/LLU» izbraukumā pārspēj «Rīga/Prizma» vienību

Latvijas hokeja virslīgas kārtējā spēlē šovakar «Volvo» ledus hallē «Zemgale/LLU» pārspēja mājinieku komandu «Rīga/Prizma» ar 5:3.

Līdz spēles trešā perioda vidum jelgavnieki bija panākuši 5:0 savā labā. Rezultātu pēc Gata Gricinska piespēles atklāja Miks Komuls, bet pirmā perioda izskaņā pēc Komula un Raimonda Upenieka piespēlēm 2:0 panāca Gricinskis. Otrā perioda vidū abi pirmo vārtu guvēji radīja iespēju izcelties Viktoram Jasjonim – 3:0.

Līdzīgā pārliecībā turpinājās arī trešais periods, kurā ar vārtu guvumiem atzīmējās R.Upenieks un Klāvs Plānics (piespēles – Gricinskis, Komuls, Olafs Aploks). Bet perioda vidū situācija laukumā un uz tablo krasi izmainījās – piecu minūšu laikā rīdzinieki atspēlēja trīs ripas, un minūti pirms mača beigām viņiem jau 3:5. Īsajā laika sprīdī gan izglābties no zaudējuma vairs neizdevās.

«Spēles disciplīnas trūkums,» bīstamā pavērsiena iemeslu uzsvēra jelgavnieku galvenais treneris Jevgeņijs Linkēvičs. «Tā mums būs jāiemācās, un turklāt ātri, jo sestdien atkal spēlēsim pret «Prizmu» šeit pat viņu laukumā.»

Abas komandas savstarpējās spēlēs tikušās piecas reizes – rīdzinieku laukumā pirmoreiz jelgavnieki piekāpās ar 1:5, trīs mājas spēles uzvarētas, un nu arī pirmā uzvara izbraukumā.

Foto: Ruslans Antropovs