ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Volejbols. «Jelgava/LU» dāmas piespiež igaunietes kapitulēt četros setos

Uldis Veilands

2014. gada 25. janvāris 22:30

4767
FOTO: Volejbols. «Jelgava/LU» dāmas piespiež igaunietes kapitulēt četros setos

Pēc Jaungada pauzes Baltijas sieviešu līgas čempionātā volejbolistēm grūti atkal ieiet dzelžainā spēļu ritmā, tāpēc «Jelgava/LU» sestdien ar «Famila/ Voru» VK komandu no Igaunijas nācās krietni pacīnīties – 3:1 (25:23; 28:30!; 25:12; 27:25). Vēl smagāk Jelgavas Sporta hallē klājās SK «Babīte» komandai, kuras pievārēja «Tartu Universitāti» tikai piecos setos.

Ka Ziemassvētku un Jaungada pauze laikam bijusi pārāk liela, piekrita arī «Jelgava/LU» komandas kapteine Ance Auziņa (5.numurs). «Tagad mēnesi atpūtāmies, bet nu būs jāspēlē veselas piecas nedēļas nogales pēc kārtas,» sarēķinājusi Ance, par kuras kā uzbrukuma līderes devumu (21 punkts) sestdienas spēlē ar «Famila/ Voru» komandu gan nav iemesla sūdzēties.

17 punktu Ineses Jursones (3.numurs), 13 – Annas Lejiņas (13.numurs) kontā. Volejbolā, tāpat kā citos komandu sporta veidos, sava artava uzvaras izcīnīšanā ne tikai labākajiem punktu guvējiem. «Jelgava/LU» galvenais treneris Jānis Leitis uzslavēja arī libero Kristīni Leci (15.numurs) un saspēles vadītāju Sandu Ragozinu (2.numurs), bet par teicamu volejbolisti var veidoties arī Līva Sola (8.numurs).

«Kāpēc otro setu zaudējām ar 28:30 un arī ceturtajā uzvara nenāca viegli?» pārjautāja treneris J.Leitis. «Esmu jau teicis ne reizi vien, ka šajā Baltijas līgas turnīrā komandu spēku samēri ir tik līdzīgi, ka praktiski jebkura vienība pie labvēlīgas apstākļu sakritības var uzvarēt gandrīz vai jebkuru citu vienību.»

Jelgavniecēm pēc sestdienas uzvaras ir 26 punti 12 spēlēs, un, tā kā divas Igaunijas komandas aizvadījušas par spēli mazāk, relatīva otrā vieta turnīra tabulā. Par līdervienību izvirzījusies Jonavas «Achema», kas, pastiprināta ar vairākām baltkrievu leģionārēm, var lepoties ar 31 punktu. Tomēr jebkurā gadījumā «Jelgava/LU» cer iekļūt fināla astoņniekā (no 12 komandām), kur arī izšķirsies medaļu liktenis.

Nākamo spēli «Jelgava/LU» aizvadīs svētdien Babītes sporta kompleksā ar «Tartu Universitāti».

Foto: Agris Samcovs