ZZ.lv ARHĪVS

Siltu ūdeni skolēni pārvērš hokeja laukumā

Dace Diržine

2014. gada 24. janvāris 00:00

17
Siltu ūdeni skolēni pārvērš hokeja laukumā

Šorīt pie Jelgavas Valsts ģimnāzijas ar draudzīgu hokeja maču tiek atklāts skolēnu ierīkotais hokeja laukums. Iniciators – 12. klases skolnieks Kaspars Neimanis ideju lolojis jau sen, meklējis atbalstītājus un domubiedrus. Puisis stāsta, ka laukumu no hokeja brīvajā laikā droši varot izmantot arī citi slidot tīkotāji. 


Kaspars slidot sācis no piecu gadu vecuma, kopā ar vecākiem un brāli regulāri apmeklējis ledus halles un izmantojis katru iespēju paslidot uz upes vai dīķa. Kaspars atceras, ka ģimenes hokeja mačos bijis galvenais vārtsargs. 
Pērn viņš televīzijā redzējis sižetu, kur aicināts pieteikties sporta entuziastus un pretendēt uz  finansiālu atbalstu hokeja laukuma izveidei. Puisis steidzis rakstīt vēstuli, taču līdz adresātam tā nokļuvusi dienu pēc konkursa beigām. «Tad es puišiem apsolīju, ka nākamgad laukumu uztaisīšu pats. Manu ideju atbalstīja Sporta servisa centra un halles vadība, vecāki un draugi. Vītoliņu ciemā kokapstrādes uzņēmums mums piešķīra dēļus, lai varam izveidot laukuma malas un ūdens neplūstu prom. Laukumu izklājām ar plēvi. Paldies arī uzņēmumam «Jelgavas ūdens», kas palīdzēja laukumu vairākkārt noliet ar siltu ūdeni,» stāsta Kaspars.
Viņš atzīst, ka laukuma virskārta nav perfekta, jo nepacietīgie uz ledus uzkāpuši pa agru, radot nelielus defektus, kas jāizlabo ar ūdens strūklas palīdzību. Morālo atbalstu jauniešiem snieguši arī ģimnāzijas sporta skolotāji Laila Nagle un Andis Anškins un hokeja vajadzībām ļāvuši izmantot skolas florbola vārtus.
Skolēnu veidotais ledus laukums atrodas skolas teritorijā, sporta laukumā starp skriešanas celiņu un zaļo laukumu. Jaunieši sola to uzmanīt no vandaļiem, bet mudina būt modriem arī citus iedzīvotājus un palīdzēt nosargāt ledu.
«Es ļoti ceru, ka arī nākamgad, kad pats jau būšu pabeidzis ģimnāziju, mani skolasbiedri turpinās tradīciju un no jauna uzlies laukumu. Esmu pārliecināts, ka ledus prieku piekritēju tam netrūks,» atzina K.Neimanis. ◆