ZZ.lv ARHĪVS

«Kosmonauta tērps» palīdzēs slimajai meitenei sākt staigāt

varonis.lv

2014. gada 22. janvāris 11:49

464
«Kosmonauta tērps» palīdzēs slimajai meitenei sākt staigāt

Anastasijai ir smags galvas smadzeņu traucējums. Četru gadu vecumā viņa vēl gandrīz nekustas. Vecāki nenogurst cīnīties par vienīgās meitiņas veselību, un, pateicoties viņu mīlestībai un rūpēm, Anastasijas stāvoklis pamazām uzlabojas. Lai progress neapstātos, viņai ir jāiziet rehabilitācijas kurss specializētajā klīnikā Slovākijā ar «kosmonauta tērpu».

Anastasijas nākšanu šajā pasaulē gaidīja ar lielu prieku, un nekas neliecināja par nelaimes nākšanu – māmiņas grūtniecība noritēja normāli. Taču pēc dzimšanas meitenīte uzreiz tika pārvesta uz intensīvās terapijas nodaļu, jo nevarēja patstāvīgi elpot, un jau otrajā dzīves dienā sākās krampji.

Anastasija nevar pati noturēt galviņu, stāvēt kājās vai runāt. Nepārejošie krampji vēl vairāk pasliktina bērniņa stāvokli. Ārstiem nav mierinošu prognožu par bērnu, bet vecāki ļoti mīl savu meitiņu un dara visu iespējamo, lai viņa attīstās.

Ar meiteni nepārtraukti strādā fizioterapeits, mikrologopēds un ergoterapeits. Anastasija ir ļoti mierīga un pacietīga, viņa uzmanīgi vēro visu notiekošo, gandrīz neraud un neniķojas. Četru savas dzīves gadiņu laikā Anastasija jau ir izgājusi daudz dažādu terapijas un rehabilitācijas kursu. Taču vislabākos rezultātus izdevās panākt rehabilitācijas kursā Slovākijā. 

Tur 8 stundas dienā ar meiteni strādāja dažādi speciālisti, tai skaitā katru dienu notika intensīvas nodarbības «kosmonauta kostīmā». Šajā rehabilitācijas kursā viņai bija arī citas nodarbības: kriokontrasta terapija, ārstēšana ar sēra dubļiem, ķermeņa masāža, manuālā terapija, skābekļa terapija, lāzerterapija un nodarbības ar logopēdu.

Pēc šāda rehabilitācijas kursa ir novērojamas būtiskas pozitīvas izmaiņas bērna attīstībā un veselības stāvoklī. Rociņas un kājiņas kļuva mazāk saspringtas un locītavas pamazām sāk kustēties.

Anastasija sāka reaģēt uz skaņām, viņa smaida, kad saņem mammas buču, viņai patīk dažādi vingrojumi, kurus viņa veic ar mammu. Slovākijā meitenes mammai iemācīja, kā veikt speciālo fizkultūru un tagad viņa strādā ar meitiņu pēc izstrādātās programmas trīs stundas dienā. Ja vēl nesen meitenīte raudāja, kad nācās izpildīt sarežģītus vingrojumus, tad tagad viņa tos izpilda ar prieku.

Progress ir acīmredzams, taču ir nepieciešams vēl viens kurss rezultātu nostiprināšanai. Jau ir nozīmēts periods, kad Anastasiju gaida šajā rehabilitācijas centrā Slovākijā – no 02.06.2014.- 21.06.2014.

Rehabilitācijai ir nepieciešami 5843,00 eiro.

Diemžēl meitenes vecāki nevar to atļauties, jo visa naudiņa tiek tērēta ikdienas kopšanai un ārstēšanai, tāpēc viņi vēršas pie visiem labsirdīgiem cilvēkiem. Lūdzu, palīdziet Anastasijai, dodiet viņai iespēju! Kamēr viņa vēl ir maza, palīdzība vēl var visu mainīt!

Ja Jūs piezvanīsiet pa numuru 9 000 678 2 (maksa par zvanu 1,42 eiro), Jūs palīdzēsiet mazajai Nastjai saņemt nepieciešamo ārstniecības kursu.Jūs varat ziedot arī ar pārskaitījumu uz zemāk norādītajiem kontiem, maksājuma mērķī ierakstot «Veselības fonds: Anastasija Daļecka».

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "Varonis""
Reģ. Nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050
-SWEDBANK-Swift : HABALV22LV56HABA0551025632423
-NORDEA-Swift : NDEALV2xLV50NDEA0000083204700
-DNB-Swift : RIKOLV2XLV79RIKO0002013211470
-CITADELE-Swift : PARXLV22LV94PARX0013419570001
paypal: paypal@varonis.lv

www.varonis.lv
www.facebook.com/varonis.lv