ZZ.lv ARHĪVS

Basketbols. Melnā diena pret BK «Jēkabpils» – 49:86

Uldis Veilands

2014. gada 18. janvāris 16:47

1100
Basketbols. Melnā diena pret BK «Jēkabpils» – 49:86

Jācer, ka pēc trim skaistām uzvarām piedzīvotā sagrāve (citādi spēli savā laukumā, kurā pēc pirmās ceturtdaļas ir 18, pēc otrās – 27, bet pēc trešās 36 punktu deficīts, nenosauksi) ir tikai BK «Jelgava» mirkļa vājuma izpausme, un jau nākamajā «Aldaris LBL» līgas mačā 25. janvārī Jūrmalā jelgavnieki rādīs atkal to pašu acij (un tabulai) tīkamo sniegumu, ko vairākās iepriekšējās spēlēs. 

«Jau no paša sākuma gan notikumi laukumā, gan punkti uz rezultātu tablo rādīja, ka mūsu basketbolisti nav gatavi spēlei,» lakonisks un atklāts pēc sāpīgā zaudējuma bija BK «Jelgava» galvenais treneris Mareks Bajārs. «Trīs pirms tam labi aizvadītās spēles nevar būt attaisnojums mūsu šodienas nevarībai – neesam tāda līmeņa komanda, lai varētu ļauties atslābumiem. Tapat kā nevar novelt vainu uz Laura Miža potītes traumu – ne jau viņš vienīgais izšķīra iepriekšējo spēļu likteni.» Kā vienmēr ārēji korekts, M.Bajārs bija nobriedis nopietniem secinājumiem.

BK «Jelgava» komandā neviens no spēlētājiem nepārsniedza 10 punktu robežu: Artūrs Bricis guva 8, Kristaps Kanbergs un Sandis Silavs – pa 7 punktiem, bet leģionāra Vjačeslava Skidana rēķinā 6 punkti.

Jēkabpiliešiem visrezultatīvākais bija tieši leģionārs – Trojs Maršals Bārnīss guva 18 punktu un nopelnīja 9 atlēkušās bumbas. Pa 12 punktiem Jāņa Pozņaka (plus 12  atlēkušās bumbas), Kamerona Kliforda Randlsa un Mārtiņa Kravčenko kontā.

BK «Jēkabpils» (tagad 14 uzvaras un 7 zaudējuni) panākums ļauj komandai kopvērtējumā tuvoties trešajā vietā esošajiem valmieriešiem, bet BK «Jelgava» (8 uzvaras, 13 zaudējumi) paliek astotajā pozīcijā.

Citā aizvadītās kārtas spēlē BA «Turība» ar 76:56 pārspēja «LMT Basketbola akadēmijas» jauniešus.