ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas futbola draugi – aktīvākie skatītāji Latvijā

Uldis Veilands

2014. gada 16. janvāris 13:46

502
Jelgavas futbola draugi – aktīvākie skatītāji Latvijā

Vietējo čempionātu blokā Latvijā ir divi izteikti vaļi – basketbols un futbols, no kuriem pārējie sporta veidi, hokeju ieskaitot, atpaliek visai tālu, portālā sportacentrs.com publicētajā pētījumā «Kurš sporta veids ir apmeklētākais Latvijā?» secinājis Agris Suveizda.

Hokejs, basketbols vai varbūt futbols? Diskusijas par to, kurš komandu sporta veids Latvijā ir populārākais, allaž bijušas ļoti karstas, tāpēc autors piedāvā salīdzinājumu vienai no galvenajām popularitātes mērauklām – mājas spēļu klātienes apmeklējumam.

Lai gan sporta spēļu vidū Latvijas virslīgas futbols (312 skatītāju vidēji spēlē) nedaudz atpaliek no «Aldaris LBL» līgas basketbola (291,4), futbola kluba (FK) «Jelgava» fani pierādījuši, ka savā sporta veidā savai komandai paliek uzticīgi arī brīžos, kad komandai neklājas īpaši spoži.

Augstāk minētajā pētījumā fiksēts, ka katru FK «Jelgava» mājas spēli vērojuši vidēji 563 futbola draugi, aiz sevis visai pārliecinoši atstājot Liepājas («Metalurgam» – 431,7), Jūrmalas («Spartakam» – 425,6), Rīgas («Skonto» – 425,0) un pat čempionvienības FK «Ventspils» (351) līdzjutējus.

Un tas pārmaiņu bagātajā sezonā, kad necīnījāmies ne par augstām vietām, ne kausiem. Ilggadējo galveno treneri Daini Kazakēviču nomainījušais Jānis Dreimanis smagi saslima jau pirms sezonas sākuma. Labi, ka trenera v.i. Sergejs Golubevs pierādīja savas potences, ar katru spēli arvien vairāk pierādīdams savu spēju vadīt komandu. Sezonas gaitā notika arī pārmaiņas kluba vadībā – Aināra Tamisāra vietā par valdes priekšsēdētāju kļuva Māris Peilāns, bet izpilddirektora Jāņa Kovaļevska vietā stājās Jānis Vuguls (tiesa, Ainārs un Jānis joprojām ir FK «Jelgava» valdes locekļi un gatavi vienmēr sniegt palīdzīgu roku).

Komanda jau gatavojas jaunajai sezonai, tagad galvenā trenera Vladimira Beškareva vadībā. Sastāvs vēl ir komplektēšanas stadijā, bet pirmās pazīmes liecina, ka panākumu varētu vairāk nekā pērn. It sevišķi, ja nav jāšaubās par skatītāju atbalstu.