ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Hokejs. Vārtiem bagātā spēlē «Zemgale/LLU» piekāpjas līderim «Kurbadam»

Maija Laizāne

2014. gada 15. janvāris 22:26

581
FOTO: Hokejs. Vārtiem bagātā spēlē «Zemgale/LLU» piekāpjas līderim «Kurbadam»

Latvijas hokeja virslīgas mačā šovakar Jelgavas Ledus hallē mājinieku pretinieki bija turnīra pārliecinošie līderi Ogres «Kurbads» hokejisti, kurus jelgavniekiem iepriekš divas reizes bija izdevies apspēlēt. Šoreiz sīvā cīņā ar 8:6 uzvarēja «Kurbads».

«Ļoti skatāma spēle. Uzbrukumi skaisti. Puikas malači, centās līdz pēdējai sekundei. Pirmajā periodā neveiksmīgi nospēlēja vārtsargs, bet kopumā trenera vietā es nevienu nerātu par iznākumu,» pēc spēles sprieda aktīvais komandas līdzjutējs Jevgeņijs Lisovskis.

Tā tiešām bija, ka pusi savu «golu» viesi sameta spēles pirmajās 12 minūtēs, bet pirmā perioda izskaņā divreiz pretinieka vārtsargu pārspēja arī mūsējie: Jorens Grauds un Miks Komuls (piespēles – Olafs Aploks, Rihards Remiņš, Gatis Gricinskis, Jānis Bullītis).

Mača turpinājums jau izvērtās līdzvērtīgs ne vien spēles, bet arī rezultāta ziņā. Otrā perioda sākumā pēc O.Aploka un Artjoma Ogorodņikova piespēles starpību līdz 3:4 samazināja R.Remiņš, bet astotajā minūtē, spēlējot mazākumā, līdzsvaru uz tablo panāca Viktors Jasionis (Arturs Ozols). Diemžēl līdz perioda beigām pretinieka divu punktu pārsvars paspēja atjaunoties.

Trešā perioda vidusdaļā vēlreiz pēc O.Aploka piespēles izcēlās R.Remiņš (5:6), uz ko viesi drīz vien iespēja atbildēt ar vēl diviem precīziem raidījumiem. Mājinieku cīņasspars gan neatslāba ne brīdi, un minūti pirms beigu signāla pēdējo vārdu vēl teica M.Komuls (G.Gricinskis, A.Ozols) – 6:8.

«Jā, mēs spēlējām labi, un kopumā bijām pat pārāki, bet tajā pašā laikā muļķīgu kļūdu dēļ rezultāts ir tāds, kāds ir,» komandas galvenais treneris Jevgeņijs Linkēvičs gan, atšķirībā no daža laba līdzjutēja, pēc mača neizklausījās piedodošs, īpaši jau par pirmā perioda notikumiem, kas ietekmēja visu spēli.

Foto: Ruslans Antropovs