ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Volejbols. «Ozīši» pārliecinoši uzvar «Daugavpils Universitāti»

Maija Laizāne

2014. gada 15. janvāris 21:20

836
FOTO: Volejbols. «Ozīši» pārliecinoši uzvar «Daugavpils Universitāti»

Ozolnieku Sporta namā šovakar «Schenker» līgas regulārā turnīra kārtējā spēlē «Poliurs/Ozolnieki» uzņēma «Daugavpils Universitātes» vienību un pārspēja viesus ar pārliecinošu 3:0 (pa setiem 25:21, 25:19, 25:18).

Lai arī otrajā setā vienubrīd daugavpiliešiem izdevās iegūt pat viena punkta pārsvaru, par mača līderi, šķiet, ne brīdi nebija šaubu ne līdzjutējiem, ne pašiem spēlētājiem. Statistikā viesiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Ēriks Baiks, kas no jaunā gada atstājis Ozolnieku vienību un pārgājis uz Daugavpili. «Ozīšiem» 15 punktu Gatim Augustānam, 14 Armandam Āboliņam, 10 Raimondam Vilmanim.

«Jā, daugavpilieši nebija atbraukuši savā labākajā sastāvā,» komandas galvenais treneris Aldis Bērziņš, kas stājies Vitālija Birjukova vietā, nenoliedz, ka tas nedaudz atvieglojis situāciju. «Taču mums šī spēle un uzvaras punkti bija ļoti svarīgi, jo tie ļāva pakāpties turnīra tabulā un iegūt labākas pozīcijas attiecībā pret «Biolars/Jelgava» komandu, kas acīmredzot būs mūsu pirmā pretiniece Latvijas čempionātā,» skaidro A.Bērziņš.

«Schenker» līgas otrajā aplī «ozīšiem» vēl atlikusi spēle ar tabulas pēdējās pozīcijas komandu «Danpower Võru». Viens mačs vēl arī jelgavniekiem – pret vicelīderiem «Bigbank Tartu». Turnīra trešais aplis šogad risināsies pēc jaunas sistēmas – atsevišķi komandām no pirmā un otrā piecnieka, kurā arī abas mūspuses komandas. Pēc tam – tradicionālais astoņnieka «play off».