ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā viesosies Kuldīgas kustību teātris ar viesizrādi «Ceļojums uz turieni»

www.zz.lv

2014. gada 14. janvāris 13:52

185
Jelgavā viesosies Kuldīgas kustību teātris ar viesizrādi «Ceļojums uz turieni»

Sestdien, 25. janvārī, pulksten 16 kultūras namā «Rota» Jelgavas Jaunais teātris, iepazīstinot pilsētas teātra cienītājus ar Latvijas netradicionālo teātru virzienu, piedāvā Kuldīgas kustību teātra viesizrādi. 

Kā vēsta Jaunais teātris, Kuldīgas aktieru apvienība «Purple Line» ir projektu teātris, kas darbojas kopš 2005. gada, tā dalībnieki ir teātra profesijas pārstāvji no dažādām Latvijas pilsētām. Teātra režisore, mākslinieciskā vadītāja un aktieru skolotāja Katlīna Anna Tompsone ir no ASV un ieguvusi zinātniskos grādus teātra mākslā Mičiganas un Sandjego Universitātē, kā arī goda locekles titulu Yanan mākslas institūtā Ķīnā, beigusi mīma studijas Parīzē un Dell’Art skolu Kalifornijā.

«Purple Line» ir guvis atpazīstamību Latvijas teātru vidū ar saviem profesionāli veidotajiem kustību teātra iestudējumiem un šajā pašā teātra manierē apmācīto aktieru trupu.

Ar izrādi «Ceļojums uz turieni» režisore un aktieri vēlas iepazīstināt skatītājus ar Latvijā maz redzētu žanru – muzikālo teātri. «Ceļojums uz turieni» ir dramatiska alegorija, kas stāsta par ceļojumu, kas jāveic mazajai Bailule no Pazemojuma ielejas. Tur viņa dzīvo kopā ar savu Bailuļu ģimeni – Lepnumu, Sarūgtinājumu, Patmīlu un Gļēvuļbaili. Viņa vēlas atbrīvoties no baiļu radītajām mokām un tādēļ izvēlas sekot mītiskam ganam, kurš viņu aizvedīs uz Mīlestības Karalisti, kur var iepazīt patiesu mīlestību. Ceļā Bailule sastop dažādus šķēršļus un briesmas, bet divi neparasti ceļabiedri – Sāpes un Nožēla palīdz meitenei turpināt savu ceļojumu. Ar dziesmām un dejām piepildītais mazās Bailules ceļojums skatītājiem vēl ilgi paliks atmiņā, sola teātris.