ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Basketbols. BK «Jelgava» spēlē ar liepājniekiem «trāpīja simtniekā» – 105:96

Uldis Veilands

2014. gada 12. janvāris 19:16

3773
FOTO: Basketbols. BK «Jelgava» spēlē ar liepājniekiem «trāpīja simtniekā» – 105:96

Otro reizi pēc kārtas iepriecināja BK «Jelgava», kas pēc četru zaudējumu sērijas «Aldaris LBL» līgā liekas atradusi «spēles garšu». Vismaz svētdien Zemgales Olimpiskajā centrā (atšķirībā no divpunktu zaudējuma 7.decembrī) mājinieku uzvara pār «Liepāja/ Triobet» neradīja šaubas. Rezultāts uz tablo brīžiem izskatījās «slidenāks», nekā reālie notikumi laukumā.

To, ka BK «Jelgava» basketbolistiem, par spīti nelielām svārstībām un vājuma brīžiem, izdevies kontrolēt spēles gaitu, bez liekas liekulības atzina arī jelgavnieku galvenais treneris Mareks Bajārs. «Mēs vēl nebūt neesam zaudējuši cerības pacīnīties par pirmo sešinieku, kas garantē dalību «play-off»,» lēsa treneris, «sevišķi tagad, kad vairāki spēlētāji sāk atkopties pēc traumām.»

BK «Jelgava» vīriem tagad ir 7 uzvaras (un devītā pozīcija «Aldaris LBL» līgas tabulā), tikai par vienu panākumu mazāk kā «Barons kvartāls» un BK «Saldus» komandām, bet pašreizējie sestie – «Jūrmala/Fēnikss» komanda – izcīnījusi 10 uzvaras, toties iepriekšējā kārtā savā laukumā bez ierunām zaudēja jelgavniekiem.

Svētdienas panākumā neatsverami ir BK «Jelgava» kapteiņa Edgara Krūmiņa (22.numurs) nopelni, kurš pamanījās gūt 33 punktus, pie tam izskatās atguvis arī kādreizējo tālmetienu precizitāti (iemesti 9 no 17 trīspuktniekiem), Edgara kontā arī 11 atlēkušās bumbas.

Prieku par uzvaru nespēja noslēpt arī Artūrs Bricis (55.numurs), kura kontā 29 punkti. «Tā man faktiski ir dubultuzvara,» basketbolists atzina «Ziņu» korespondentam, «jo  iepriekšējās pāris sezonas nospēlēju tieši Uvja Helmaņa vadītajā Liepājas komandā. Esmu tikpat priecīgs, cik nelaimīgs jutos pirms mēneša, kad šajā pašā ZOC hallē pēdējās sekundēs «atdevām» uzvaru liepājniekiem.»

Vēl jāatzīmē Sanda Silava 16 un Gata Justoviča 11 punkti, bet tā jau ir tikai statistika – šoreiz uzvarēja visa komanda. Cīņas iznākums faktiski kļuva skaidrs trešās ceturtdaļas izskaņā, kad mājinieku pārsvars sasniedza 20 punktu (66:46).   

«Liepāja/ Triobet» ar 12 uzvarām 20 spēlēs atrodas piektajā pozīcijā. Vēl šajā kārtā BK «Valmiera» viesos apspēlēja Latvijas U18 izlasi – 77:73, bet vēlu vakarā «Latvijas Universitāte» spēkojas ar BK «Jēkabpils».Arī nākamās divas spēles BK «Jelgava» aizvadīs Zemgales Olimpiskajā centrā, pie tam ar spēcīgiem pretiniekiem – 15.janvārī pulksten 19 ar BK «Valmiera» (trešā pozīcija) un 18.janvārī pulksten 14 ar BK «Jēkabpils» (ceturtā pozīcija tabulā).

Foto: Ruslans Antropovs