ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Hokejs. Jelgavnieki pieveic virslīgas līderus un pakāpjas uz otro vietu

Maija Laizāne

2014. gada 8. janvāris 22:16

2145
FOTO: Hokejs. Jelgavnieki pieveic virslīgas līderus un pakāpjas uz otro vietu

Pēc rezultatīvās uzvaras sestdien pret «Rīga/Prizma» vienību «Zemgale/LLU» šovakar Jelgavas Ledus hallē ar pārliecinošu 4:1 pārspēja Latvijas virslīgas čempionāta līderi Ogres vienību «Kurbads», pakāpjoties uz otro pozīciju regulārā turnīra tabulā.

Jau pirmais periods sākās ar ātra tempa spēli, bet pirmais protokolā ierakstāmais notikums un pirmais punkts uz tablo parādījās tikai 14. minūtē – pēc Raivja Kurņigina un Māra Mieža piespēles izrāvienu ar ripas raidījumu viesu vārtos noslēdza Gatis Gricinskis. Pāris minūtes vēlāk gan mājinieku kļūme ļāva «Kurbadam» rezultātu izlīdzināt, un tā arī noslēdzās pirmais periods.

Tomēr otro cēlienu atkal atklāja mājinieki (pēc Klāva Plānica piespēles Olafs Aploks), ienesot viesu rindās manāmu nervozitāti, kas izpaudās arī četros divminūšu noraidījumos. Vienā no tiem jelgavniekiem izdevās vairākumu pārvērst vēl vienā vārtu guvumā (Arturs Ozols, piespēles Viktors Jasionis, Miks Komuls), un otrā perioda beigās jau 3:1.

Trešajā jau bija svarīgi gūto pārsvaru noturēt, un tas izdevās ar uzviju –mača pēdējā minūtē pretinieka pazaudēto ripu pārtvēra un rezultāta skaitīšanu ar 4:1 noslēdza Artūrs Āboliņš. 

«Labi nospēlējām,» atzīst «Zemgale/LLU» galvenais treneris Jevgeņijs Linkēvičs. «Tā kā mums nav izteiktu līderu, ejam citu ceļu,» treneris uzsver, ka šādā situācijā spēks ir komandas spēlē, ko šovakar laukumā apliecināja gan deviņi vārtu un piespēļu autori, gan visi pārējie.