ZZ.lv ARHĪVS

«Nordea» banka latu maiņai Jelgavā nosaka limitu; skaidro ar lielo klientu pieplūdumu

Edgars Kupčs

2014. gada 3. janvāris 16:37

1204
«Nordea» banka latu maiņai Jelgavā nosaka limitu; skaidro ar lielo klientu pieplūdumu

Vismaz 20 minūtes rindā, kā arī noteikums, ka filiālē nevar pret eiro samainīt vairāk par simt latiem – ar tādām neērtībām šodien jāsastopas «Nordea» klientiem Jelgavā. Citu aptaujāto banku pārstāvji atzīst – rindā jāpavada ilgāks laiks, toties nav noteikts maināmās naudas ierobežojums.

Kāda portāla zz.lv lasītāja vēsta, ka «Nordea» bankas filiālē, lai samainītu meitas krājkasē noglabātos nepilnus četrus latus santīmu monētās, nācies gaidīt nepilnu pusstundu. Viņa novēroja, ka daļa apmeklētāju paudusi neapmierinātību, jo banka noteikusi maināmās valūtas limitu – pārdot var ne vairāk par simt latiem. 

Savukārt kāds pensionēts jelgavnieks portālam sūkstījās, ka «Privatbank» filiālē viņam atteikts samainīt 3000 latu. 

«Nordea» bankas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Knipše skaidro, ka cilvēku pieplūdums reģionu filiālēs ir tik liels, ar kādu banka iepriekš nav rēķinājusies. «Daļa jelgavnieku strādā Rīgā, tur izmanto arī banku pakalpojumus. Tomēr pēc svētkiem ne visi laikam atgriezušies darba gaitās, un naudu dodas mainīt Jelgavā – cilvēku ir būtiski vairāk nekā ikdienā,» stāsta I.Knipše. 

Viņa gan teic, ka rindas filiālē neveidojas, turklāt ap 70 procenti klientu esot no citām bankām. «Tā kā ir liels cilvēku pieplūdums, esam noteikuši samaināmo latu limitu. Taču ceram, ka nākamnedēļ situācija normalizēsies,» saka bankas pārstāve. Viņa arī aicina izmantot naudas iemaksas bankomātus.

Kristīne Jakubovska, «Swedbank» Eiro projekta komunikācijas vadītāja, stāsta, ka bankas filiālēs naudas maiņai ierobežojumi nav noteikti. Ārpus Rīgas filiālēs skaidras naudas maiņu gan nākas gaidīt 45 – 60 minūtes. «Monētu apstrāde vienmēr aizņem ilgu laiku,» saka K.Jakubovska.

SEB bankas Korporatīvās komunikācijas pārvaldes vadītāja Agnese Strazda stāsta, ka pirms pulksten 17 vakarā Jelgavas filiālē bija 14 klientu, kas ir nedaudz virs vidējā. «Uzskatām, ka uzlikt limitu būtu nekorekti. Eiro mums pietiek, apkalpojam visu banku klientus. Tomēr iepriekš esam aicinājuši rūpīgi apdomāt, vai lati jāmaina tieši šodien, jo pirmajās dienās nākas ilgāk gaidīt,» saka A.Strazda.

Piebilstams, ka Latvijas Bankas noteikumi paredz – ja vienā reizē vēlas samainīt 3000 un vairāk latu, darījums bankai jāpiesaka iepriekš.