ZZ.lv ARHĪVS

Kur meklēt palīdzību, ja valsts to nespēj sniegt?

Varonis.lv

2013. gada 28. decembris 00:00

184
Kur meklēt palīdzību, ja valsts to nespēj sniegt?

Gadās slimības, kuru ārstēšanu valsts iestādes nekompensē. Ko darīt? Tad Jūs varat vērsties pēc palīdzības labdarības organizācijā Varonis.lv. Šeit var ātri saņemt speciālista konsultāciju un nepieciešamo materiālo atbalstu.

Reāla palīdzība reāliem cilvēkiem – tā strādā labdarības organizācija Varonis.lv. Šogad mēs esam palīdzējuši jau vairāk kā 50 cilvēkiem: slimiem bērniem un pieaugušajiem, pensionāriem un daudzbērnu ģimenēm.

Tika veiktas operācijas, sniegta rehabilitācija un nodrošināti dārgi medikamenti – palīdzību sniedz saliedēta organizācijas speciālistu komanda, pateicoties daudziem atsaucīgiem cilvēkiem, kuri apzinās, ka tikai kopīgiem spēkiem var padarīt dzīvi labāku.

Pie mums bieži vēršas slimu mazuļu vecāki. It īpaši ar tādiem mazuļiem, kuri jau kopš agras bērnības cieš no smagām alerģijām vai gremošanas trakta problēmām.

Diemžēl šādu bērniņu ir arvien vairāk, un viņiem ir nepieciešama specializētā pārtika. Ar nožēlu jāatzīst, ka valsts nekompensē šīs pārtikas iegādi, bet viena burciņa maksā līdz pat 35 latiem un tās pietiek vien 2–3 dienām. Jaunajām ģimenēm gluži vienkārši nav tik daudz naudas.

Pateicoties savāktajiem ziedojumiem, tika sniegta palīdzība daudziem mazuļiem: Kendijai Briežkalnei, Denisam Kudinam, Arkādijam Britikovam, Robertam Geruckim, Dmitrijam Danovičam un daudziem citiem.

Vairākumam no šiem bērniem kritiskie brīži jau ir aiz muguras un viņi pamazām sāk lietot uzturā parasto pārtiku. Viņi aug, sper pirmos soļus un par to ir jāpateicas daudzu nevienaldzīgu cilvēku atbalstam. Tiem cilvēkiem, kuri veica pārskaitījumus uz banku kontiem vai zvanīja pa ziedojumu tālruni 9 000 6782, lai ziedotu 1 latu.

Palīdzību saņem ne tikai bērni, bet arī pieaugušie. 2013. gadā tika savākti līdzekļi operācijas apmaksāšanai Sergejam Jonanam (multiplā skleroze). Jūlijai Korotkovai (smaga pēdu deformācija) tika veikta operācija un apmaksāts rehabilitācijas kurss Baltkrievijā.

Palīdzība tiek sniegta ne tikai rīdzinieki, bet arī citu Latvijas pilsētu un ciemu iedzīvotāji. Mazais Roberts Geruckis nāk no Talsu rajona, Ruslans Pozdņakovs ir daugavpilietis, Darja Griščenko dzīvo Zilupes novadā, Arkādijs Britikovs ir no Jelgavas, bet Deniss Kudins – no Salaspils.

Atšķirībā no citām labdarības organizācijām Varonis.lv ne tikai vāc naudu ārstēšanai, bet arī sniedz gandrīz visus nepieciešamos sociālos pakalpojumus:
- speciālistu konsultācijas;
- dokumentu vākšana un to tulkojumu sagatavošana, ja nepieciešams;
- ārstniecības iestāžu meklēšana un pārrunas par pacienta uzņemšanu;
- nosūtīšana uz ārstēšanu un rehabilitāciju;
- medikamentu, tehnisko palīglīdzekļu iepirkšana un piegāde;
- transportlīdzekļu nodrošināšana guļošo slimnieku pārvešanai.

Pateicoties nevienaldzīgu cilvēku atbalstam, slimiem bērniem un pieaugušajiem trūkumcietējiem tagad ir iespēja saņemt nepieciešamos medikamentus, iziet rehabilitācijas kursus, tiem tiek veiktas izmeklēšanas un sarežģītās operācijas.

Ja Jums vai Jūsu tuviniekiem ir nepieciešama palīdzība, Jums ir tikai jāpiezvana pa tālruni 27031058.

Sīkāka informācija: www.varonis.lv.


Ziedojumu tālrunis: 90006782 (maksa par zvanu Ls 1,00/ Eur 1,42).