ZZ.lv ARHĪVS

Latu maiņai pret eiro «Latvijas Pastā» iespējams atvērt speciālu bezmaksas kontu Pasta norēķinu sistēmā

www.zz.lv

2013. gada 27. decembris 09:09

306
Latu maiņai pret eiro «Latvijas Pastā» iespējams atvērt speciālu bezmaksas kontu Pasta norēķinu sistēmā

Nodrošinot ērtu un drošu latu maiņu pret eiro, «Latvijas Pasts» aicina klientus janvāra pirmajās divās nedēļās atvērt speciālu Latu maiņas kontu Pasta norēķinu sistēmā. Veicot kontā skaidras naudas iemaksu latos, līdz 31.janvārim «Latvijas Pasts» naudas izmaksu jau eiro no Latu maiņas konta nodrošinās bez maksas. 

Jaunā gada sākumā, no 2.janvāra līdz 14.janvārim, ikviens Latvijas iedzīvotājs – fiziska persona – latu maiņai pret eiro pastā var atvērt speciālu šim mērķim paredzētu maksājumu kontu ar īpaši izdevīgiem nosacījumiem, skaidro uzņēmuma pārstāve Agija Tērauda.

Atverot latu maiņas kontu 2014.gada pirmajās divās nedēļās, klients, sākot ar ceturto darba dienu pēc konta atvēršanas, naudas līdzekļus jau eiro no konta bez maksas varēs izņemt līdz 31.janvārim. Savukārt, ja klients naudu no konta vēlēsies izņemt pirmajās trīs darba dienās pēc konta atvēršanas vai pēc 31.janvāra, naudas izmaksa no konta tiks veikta atbilstoši «Latvijas Pasta» noteiktajam tarifam – 0,1 procents no izmaksājamās summas. Latu maiņa pret eiro notiks atbilstoši valsts oficiālajam kursam. 

Pasta norēķinu sistēmas Latu maiņas kontu iespējams atvērt jebkurā pasta nodaļā visā Latvijā. Konta atvēršana fiziskai personai ir bez maksas, un no tā 2014.gada janvārī iespējams bez maksas izņemt naudu eiro, kā arī jebkurā laikā veikt bezskaidras naudas pārskaitījumus uz citas fiziskas vai juridiskas personas kontu gan Pasta norēķinu sistēmā, gan bankā – kā Latvijā, tā ārzemēs. No konta ērti apmaksāt arī īres un komunālos rēķinus, saņemt pensiju vai pabalstus. 

Skaidras naudas iemaksu un izmaksu no Pasta norēķinu sistēmas konta iespējams veikt jebkurā pasta nodaļā. Lai no konta Pasta norēķinu sistēmā izņemtu par 3000 latiem jeb 4300 eiro lielāku naudas summu, klientam jāveic iepriekšēja rezervācija tajā pašā nodaļā, kur plānots izņemt naudu. Trīs dienas iepriekš attiecīgajā pasta nodaļā jāierodas ar personu apliecinošu dokumentu un jāaizpilda iesniegums, norādot izmaksai nepieciešamo summu. Savukārt pēc trim dienām tajā pašā nodaļā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, būs iespējams no konta izņemt iepriekš pieteikto summu.