ZZ.lv ARHĪVS

Pirmajā 2014.gada dienā Jelgavā strādās viena banka

LETA

2013. gada 26. decembris 14:28

1233
Pirmajā 2014.gada dienā Jelgavā strādās viena banka

Pēc Latvijas pievienošanās eirozonai, nākamā gada 1.janvārī, strādās gan Latvijas Bankas kases, gan vairāku komercbanku filiāles.

Gada pirmā diena ir svētku diena un parasti brīvdiena bankās, taču šoreiz vairākas bankas vērs durvis, lai klienti vajadzības gadījumā varētu samainīt latus pret eiro.

Latvijas Bankas kases Rīgā, Daugavpilī un Liepājā strādās 1.janvārī no pulksten 11 līdz 15, informē centrālā banka. Tomēr tiek uzsvērts, ka šajā dienā Latvijas Bankas klientu kases nodrošinās tikai latu apmaiņu pret eiro.

Arī vairāku komercbanku filiāles strādās 1.janvārī.No SEB bankas filiālēm 1.janvārī strādās Āgenskalna, Rīdzenes, Daugavpils, Jelgavas, Liepājas, Madonas, Rāznas, Talsu, Valmieras, Vidzemes filiāles. Tās būs atvērtas no pulksten 12 līdz pulksten 15.

2014.gada pirmajā dienā strādās sešas «Swedbank» filiāles. Rīgā strādās divas filiāles - «Centrs» un «Ķīpsala». Filiāles būs atvērtas arī Valmierā, Liepājā, Ventspilī un Daugavpilī. Filiāles būs atvērtas no pulksten 12 līdz 15. Šajā dienā filiāļu pakalpojumu klāsts vēl būs ierobežots, jo pirmajās janvāra dienās vēl turpināsies bankas procesu pārcelšana uz eiro.

Savukārt «Nordea» banka 1.janvārī no pulksten 11 līdz 15 skaidras naudas operācijām būs atvērusi divus klientu apkalpošanas centrus Rīgā - «Nordea māja» K.Valdemāra ielā 62 un «Tērbata» Tērbatas ielā 4.

Visas «Citadeles», «DNB bankas», «Norvik bankas» filiāles 2014.gada pirmajā dienā būs slēgtas.

Lai nebūtu jāgaida garās rindās, bankas un amatpersonas mudina iedzīvotājus nesteigties pirmajās gada dienās mainīt skaidrā naudā iekrātos latus pret eiro. Latu maiņa pret eiro notiks 2014.gada pirmos trīs mēnešus 302 Latvijas Pasta nodaļās, sešus mēnešus komercbankās un bez laika ierobežojuma Latvijas Bankā.

Latvija nākamgad kļūs par 18.eirozonas valsti. Pāreja no latiem uz eiro notiks saskaņā ar oficiālo kursu - viens eiro ir 0,702804 lati jeb 1,42 eiro par vienu latu.