ZZ.lv ARHĪVS

Spīdolas ģimnāzijas skolēniem panākumi mācību uzņēmumu gadatirgū

www.zz.lv

2013. gada 19. decembris 11:50

3849
Spīdolas ģimnāzijas skolēniem panākumi mācību uzņēmumu gadatirgū

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar biznesa izglītības biedrību «Junior Achievement – Young Enterprise Latvija» (JA-YE Latvija) pagājušās nedēļas nogalē organizēja Vislatvijas Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Ziemassvētku gadatirgu, kur ar pašražotu produkciju tirgojās 133 SMU no visas Latvijas, pulcējot 403 skolēnus un 112 skolotājus no 55 Latvijas skolām. 

Gadatirgū skolēnu sniegumu vērtēja pieredzējusi žūrija, iepazīstoties ar SMU stendiem, produktiem un izvērtējot jauniešu sniegumu uzņēmējdarbībā atbilstoši dažādām nominācijām: Sociāli atbildīgākais SMU, Videi draudzīgākais produkts, Labākā pārdošanas komanda, Labākā dāvana, Inovatīva biznesa ideja un Labākais stends. Žūrija pasniedza arī simpātiju balvas, informē JA-YE Latvija. 

Šogad gadatirgū īpaši veiksmīgi startējuši Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas skolēni, kopumā iegūstot piecas no 12 nominācijām. 

Vidusskolu grupā par videi draudzīgāko produktu atzītas rokas pulksteņu koka siksniņas, ko ražo SMU «Koka pulksteņi» no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas. Savukārt labākais stends bija uzņēmumam «Charlote», kas gatavo atstarojošas somas velosipēdiem.Pamatskolu grupa par inovatīvu biznesa ideju novērtēti «Sapņu putni» no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, putnu barības un piekariņu ražotāji «Bērzulītes», kas saņēma apbalvojumu kā videi draudzīgākais produkts, kā arī SMU «Balts uz melna» par labāko stendu.

Jelgavniekiem arī vairākas simpātijas balvas – «Koka tauriņiem» no Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, «Koka pulksteņiem» no Rīgas Tehniskās Universitātes Rīgas Biznesa skolas, «BSB» no uzņēmuma «Aerodium».