ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Karameļu darbnīcā uzbur saldos smaidiņus un sirsniņas

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 18. decembris 10:24

24721
FOTO: Karameļu darbnīcā uzbur saldos smaidiņus un sirsniņas

Karameļu darbnīcā, kas Jelgavā izveidota šogad, decembrī darbs neapstājas teju ne mirkli. Droši vien daudzi, ejot gar namu Dobeles šosejā, jūt reibinošu karameļu aromātu, kas iepriekš traucējis kādam neapmierinātam kaimiņam Pērnavas ielā. Uzņēmīgās jelgavnieces Ingas Zagdajas rokām top karameles, kurām mājražotāja piemeklējusi teju divdesmit garšu.

«Latvijā un tuvākajos kaimiņos karameles, kas ir roku darbs, neražo, tāpēc sapratām, ka situācija jārisina. Meklējām internetā, atradām vienu pagatavošanas recepti, un tad es saslimu ar šo video,» par darbnīcas pirmsākumiem stāsta Inga, kura sāka aizrautīgi meklēt apmācības iespējas Polijā, Krievijā, Ukrainā un citur, taču izrādījies, ka tas maksā milzu naudu. Tāpēc kopā ar pārtikas tehnoloģi Santu Rozenbergu nācies eksperimentēt, meklējot atbilstošākās sastāvdaļas un receptūras. 

Eksperimentos, piemēram, noskaidrots, ka sīrups vai sula kā garšas avots karamelēm neder. Jelgavnieces ražošanā cenšas izmantot dabiskās izejvielas, piemēram, krāsvielas ir hlorofils no spinātiem, bēta karotīns, piparkūku karamelēm prasmīgās rokas izmanto piparkūku garšvielas. Savukārt produkta pamatā ir cukurs, ūdens un glikozes sīrups.

Visu rakstu var lasīt šeit.