ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. «Biolars/Jelgava» izcīna Latvijas kausu (papildināts, pievienota fotogalerija)

Maija Laizāne

2013. gada 15. decembris 20:54

4692
Volejbols. «Biolars/Jelgava» izcīna Latvijas kausu (papildināts, pievienota fotogalerija)

Latvijas kausa izcīņas finālā šovakar «Daugavas» sporta namā Rīgā spraigā četru setu spēlē starp «RTU/Robežsardze» un «Biolars/Jelgava» vienībām uzvaru svinēja jelgavnieki, tādējādi trofeju izcīnot otro gadu pēc kārtas.

Līdzīgi kā vakardienas pusfināls, arī šodienas spēle jau pašā sākumā liecināja, ka jelgavnieki ir labā cīnītāju noskaņojumā, kuram rīdzinieki pirmajā setā nespēja pat līdzināties. Pirmajā pārtraukumā mūsējiem 8:7, otrajā jau 16:11, bet līdz seta beigām 25:18 «Biolars/Jelgava» labā. Acīm redzami spēle gāja no rokas diagonāles uzbrucējam Ansim Medenim, kura statistikā jau tika ierakstīti pirmie astoņi punkti.

Līdera lomu Medenis turpināja spēlēt arī otrajā setā, un jelgavnieki izvirzījās četru punktu vadībā, tomēr vidusdaļā «RTU/Robežsardze» panāca izlīdzinājumu (14:14), bet pēc 17:16 vairs vadības grožus neizlaida no rokām (25:20).

Trešajā setā cīņa par līderpozīcijām turpinājās vēl sīvāka. Pēdējais līdzīgais rezultāts 19:19, galotnē dramatiskas aizsardzības epizodes mijās ar vienkāršām kļūmēm servēs, bet setbumbu atkal realizē Medenis – 25:22.

Ceturtais ar 7:8 un 13:16 tehniskajos pārtraukumos jau vedināja domāt par piecsetu spēli, bet jelgavnieki «lika pagaidīt». Līdz 19:19 pretinieks bija panākts, pie 20 un 21 punkta arī apstādināts, kamēr «biolarieši» tika jau pie mačbumbas. Pirmajā piegājienā to neizdevās realizēt, bet otrajā atkal nepārspēts bija Medenis.

Kopumā statistikā Ansim 33 punkti, bet labākā spēlētāja balva pienācās komandas kapteinim un saspēles vadītājam Agrim Leitim, kas ar savu aktīvo un daudzveidīgo darbību nodrošināja šīs uzbrukuma iespējas gan līderim, gan visiem pārējiem.

Pa 10 punktiem Edgaram Baikam un Rolandam Ozoliņam, 8 Andrejam Baburovam, savu artavu finālmača panākumā ieguldīja arī Andis Cimoška, Ēriks Voroņko, Pēteris Aukmanis, pēc traumas treniņus atsākušais un trenera Jurija Deveikus uz brīdi laukumā  raidītais Artjoms Andiļevko, protams, arī libero Austris Štāls.

«Uz atbildīgiem un izšķirošiem mačiem mēs spējam mobilizēties un parādīt labāko, ko protam,» saka komandas menedžeris Andrejs Jamrovskis, kas bija gatavs, tāpat kā iepriekš pusfinālā, doties laukumā arī pats, tašu šoreiz ar gandarījumu varēja vērot komandas biedru rezultatīvos centienus no rezervistu «stūra». «Par prieku visiem abas dienas labu līmeni  demonstrēja Rolands Ozoliņš, veiksmīgi Pētera Aukmaņa vietā uzbrukumā nospēlēja Andis Cimoška,» Andrejs atzīst, ka savu labāko spēli parādījuši visi komandas biedri.

Komandas pastāvēšanas vēsturē šī jelgavniekiem ir piektā lielā trofeja – divas reizes izcīnīts Latvijas čempionu tituls, divas reizes Latvijas kauss un šosezon pirmoreiz arī jaundibinātais «Schenker» līgas superkauss.  

Foto: Agris Samcovs