ZZ.lv ARHĪVS

Basketbols. «Ķepas» turpina valdīt pār Jelgavas SSC kausu (pievienota fotogalerija)

Uldis Veilands

2013. gada 15. decembris 17:28

7145
Basketbols. «Ķepas» turpina valdīt pār Jelgavas SSC kausu (pievienota fotogalerija)

Finālcīņā ar 78:67 pieveicot Kristapa Kanberga trenēto «Ekskursija.lv» vienību, Jelgavas Sporta servisa centra (JSSC) dāvāto kausu svētdien nopelnīja basketbola komanda «Ķepas» (tāpat kā pagājušajā gadā). Ņemot vērā, ka «Ķepas» 2013.gada pavasarī saņēma arī pilsētas čempionu zelta medaļas, Edgara Krūmiņa trenētā komanda pašreiz ir vistutilētākā Jelgavas vīriešu amatieru basketbolā.

Pati finālspēle ritēja sīkstāk, nekā atspoguļo mača galarezultāts, bet pēdējās minūtēs «Ekskursija.lv» jau bija samierinājušies ar zaudējumu un īpaši necīnījās. Lai gan, palūkojoties un rezervistu soliņu, vajadzēja būt gluži otrādi – tieši «Ķepām» dažādu iemeslu dēļ bija vērojams maiņas spēlētāju deficīts, kamēr «Ekskursija.lv» varēja sakomplektēt vismaz divus sastāvus.

Jelgavas SSC 2013. gada kausu izcīnīja Juris Brūveris (Nr.11), Juris Zakenfelds (Nr.99), Matīss Rozītis (Nr.21), Jānis Gutāns (Nr.31), Valentīns Matusēvičs (Nr.79), Māris Masaļskis (Nr.29) un Madars Grasmanis (Nr.5) – tieši šie spēlētāji bija «Ķepu» sastāvā finālspēlē. Par labākajiem finālmača basketbolistiem atzina J.Zakenfeldu («Ķepas») un Tomu Strandovski («Ekskursija.lv», Nr.7).

Pirms tam Jelgavas Sporta hallē mačā par trešo vietu «Valauto» ar 77:69 pārspēja «LLU» basketbolistus. Otro reizi pēc sacensību galvenā tiesneša Valda Ilmera ierosmes tika izspēlēts arī Cerību kauss. Starp vienībām, kas netika pirmajā astoņniekā, labākā izrādījās (otro gadu pēc kārtas) «NĪP», kas sīvā cīņā ar 45:43 pieveica komandu «Rokiji».

Foto: Agris Samcovs