ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Mājražotāji piedāvā sasildīties ar ķiploku tēju

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 14. decembris 13:47

26720
FOTO: Mājražotāji piedāvā sasildīties ar ķiploku tēju

Vēl līdz pulksten 18 stāvlaukumā Akadēmijas ielā 5 pirmajā novadu Ziemassvētku tirdziņā var iegādāties Jelgavas un Ozolnieku novadu amatnieku un mājražotāju izstrādājumus.

Īpaši plaši tirdziņā tiek piedāvāts pārtikas produkcijas klāsts. Ziemassvētku galdam var sarūpēt gardus lauku labumus – mājas sieru, desas, gaļu, skābētus kāpostus, zirņus, piparkūkas, medu, zāļu tējas un citus gardumus. Sasildīties apmeklētāji var ar īpašo ķiploku teju, novēroja portāls zz.lv. Garas rindas veidojas arī pie karameļu tirgotājas.

Amatnieku darinājumu plašajā klāstā apmeklētājiem ir arī iespēja atrast lieliskas un unikālas Ziemassvētku dāvanas. Amatnieki sagādājuši koka, ādas izstrādājumus, rotaļlietas, adītas un tamborētas šalles, zeķes un cimdus, pašdarinātas rotaslietas - brošas, auskarus, krelles un citus aksesuārus. Piedāvāti tiek arī apgleznoti trauki un dabīgā kosmētika – vannas sāls, ziepes, kosmētiskie līdzekļi no dzintara.

Tirdziņš ir ne vien vieta, kur amatnieki, rokdarbnieki, mājražotāji, pavisam kopā 40 tirgotāji, piedāvā savas preces, bet arī kļūs par lustīgu Ziemassvētku gaidīšanas pasākumu.   

Radošajā darbnīcā var arī apgūt monētu kalšanu ar Jelgavas novada logo.

Foto: Ruslans Antropovs