ZZ.lv ARHĪVS

Basketbols. Sāpīga BK «Jelgava» neveiksme pēdējā sekundē – 79:81 pret «Liepāja/Triobet» (ar foto)

Uldis Veilands

2013. gada 7. decembris 18:58

578
Basketbols. Sāpīga BK «Jelgava» neveiksme pēdējā sekundē – 79:81 pret «Liepāja/Triobet» (ar foto)

«Tik līdzīgā mačā visu izšķīra nianses,» pēc spēles atzina BK «Jelgava» galvenais treneris Mareks Bajārs, «vainot negribu nevienu». Un veiksme, gribas piebilst, jo liepājnieki izšķirošo grozu guva tikai spēles pēdējā sekundē, kad rezultatīvs bija Roberts Freimanis.

Iepriekšējā «Aldaris LBL» līgas mačā pret «Barons kvartāls» pārvarējuši zaudējumu joslu, BK «Jelgava» basketbolisti savu pēdējo 2013.gada mājas spēli sestdien pret Uvja Helmaņa vadīto «Liepāja/Triobet» sāka pārliecinoši, pateicoties galvenokārt Artūra Briča un Kristapa Kanberga rezultatīvajai spēlei (pēc pirmā perioda BK «Jelgava» vadībā ar 25:14, pēc otrā – 46:39).

Lielais pārtraukums nāca par labu liepājniekiem, jo trešo periodu mūsējie aizvadīja pagalam neveiksmīgi (12:21 jeb 58:60 pēc nospēlētām 30 minūtēm). Mača galotne izvērtās ārkārtīgi sīva, un vēl sešas sekundes pirms pamatlaika beigām bija 79:79, taču pēdējā sekundē R.Freimanis guva divus punktus, nodrošinādams «Liepāja/Triobet» uzvaru.

Jelgavniekiem rezultatīvākie bija K.Kanbergs ar 18 un A.Bricis ar 17 punktiem, Artūrs Dušelis guva 12, Lauris Mizis – 10 punktu. Liepājnieku labā R.Freimanis un Mareks Jurēvičus guva pa 22 punktiem.

«Liepāja/Triobet» komandai tā bija devītā uzvara, kas ļāva saglabāt trešo pozīciju (aiz  «Aldaris LBL» līgas tabulā. Jelgavnieki kopā ar BK «Saldus» un «Barons kvartāls» komandām izcīnījuši pa 5 uzvarām un 12 komandu konkurencē atrodas tabulas viducī. 

Foto: Agris Samcovs