ZZ.lv ARHĪVS

Hokejs. «Zemgale/LLU» spēlētāji – studentu izlases sastāvā

www.zz.lv

2013. gada 5. decembris 10:19

184
Hokejs. «Zemgale/LLU» spēlētāji – studentu izlases sastāvā

No 8. līdz 22.decembrim Trentino Itālijā notiks 26.Pasaules ziemas Universiāde, kurā startēs vairāk nekā 3000 studenti - sportisti 12 sporta veidos no 59 valstīm. Bez mūsu studentu hokeja izlases, turnīrā piedalīsies arī ASV, Kanādas, Zviedrijas, Krievijas, Čehijas, Slovākijas, Kazahstānas, Ukrainas, Japānas, Itālijas un Lielbritānijas hokeja komandas, informē Latvijas Hokeja federācija.

Apakšgrupu pirmo divu vietu ieņēmēji vietu izslēgšanas spēlēs būs nodrošinājuši, bet pārējās divas play-off vienības tiks atlasītas pēc grupas spēlēs izcīnītajiem punktiem un vietas. Atlikušās 4 vienības uzspēlēs, lai sadalītu Universiādes hokeja turnīra vietas amplitūdā no 9. līdz 12.

Uz studentu hokeja izlases ilgāku pastāvēšanu cer Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Māris Baldonieks. Ērika Miļuna vadītajā izlasē ir apvienoti Latvijas virslīgas klubu spēlētāji, un galvenais treneris rēķinās, ka Itālijā komandu gaida nopietnas pārbaudes. Ē.Miļuns atgādināja, ka pirms otrā Pasaules kara Latvija pasaules studentu spēlēs ir ieguvusi gan otro, gan trešo vietu, tādēļ komandai jātiecas uz augstiem mērķiem, neraugoties uz pretinieku augsto līmeni.

Jelgavas komandu izlasē pārstāv aizsargi Jānis Bullītis un Viesturs Cimermanis, uzbrucēji Miks Komuls, Artūrs Āboliņš, Artūrs Batraks un Artjoms Ogorodņikovs.