ZZ.lv ARHĪVS

Hokejs. Jelgavnieki turpina uzvaru sēriju ar 7:2 mājas spēlē pret «Ozolnieki/Monarch» (ar foto)

Maija Laizāne

2013. gada 5. decembris 07:42

997
Hokejs. Jelgavnieki turpina uzvaru sēriju ar 7:2 mājas spēlē pret «Ozolnieki/Monarch» (ar foto)

Trešdienas vakarā Jelgavas Ledus hallē «Zemgale/LLU» kārtējā virslīgas spēlē uzņēma «Ozolnieki/Monarch» komandu, ko iepriekšējās trīs tikšanās reizēs nebija izdevies pieveikt. Šoreiz «Monarhiem» pamatīga sagrāve ar 7:2, bet mājiniekiem sestais uzvarētais mačs pēc kārtas un pakāpiens uz trešo vietu turnīra tabulā.

Jau spēles otrajā minūtē rezultātu jelgavnieku labā atklāja Rihards Remiņš (piespēles – Reinis Demiters un Artjoms Ogorodņikovs), bet perioda vidū to palielināja Artūrs Batraks (Artūrs Āboliņš, Ģirts Zemītis). Līdz perioda beigām gan viesiem izdevās atspēlēties (Ēriks Ozollapa un, jelgavniekiem spēlējot trīs vīru sastāvā, Aleksandrs Kerčs).

Otrajā trešdaļā mājinieki trīs reizes nespēja realizēt vairākumu, toties A.Ogorodņikovs pēc R.Remiņa piespēles palielināja rezultāta starpību, spēlējot mazākumā, pēc tam jau pilnā sastāvā izcēlās Olafs Aploks (Krišjānis Āboliņš-Ābols, R.Demiters), bet dažas sekundes pirms perioda beigām uzvaras iespējas jau ievērojami nostiprināja vēl viens komandas kapteiņa A.Ogorodņikova trāpījums (R.Remiņš) – 5:2.

Trešajā cēlienā viesu vārtos Nikolaja Žukova vietā nāca Kārlis Zakrevskis, taču arī viņš nepalika «sausā». Ceturtajā minūtē no Viktora Jasioņa piespēles ripu ieraidīja Gatis Gricinskis, bet jau izskaņā punktu pielika Olafs Aploks (Miks Komuls, Kristaps Millers) – 7:2.

«Bijām labi sagatavoti un uzdevumus spējām izpildīt par 90 procentiem,» galvenais treneris Jevgeņijs Linkēvičs piebilst, ka tās divas kļūdas, kuru dēļ zaudēti vārti, viņš gan neesot gribējis redzēt. Svētdien seši komandas spēlētāji – A.Ogorodņikovs, A.Batraks, A.Āboliņš, M. Komuls, Jānis Bullītis un Viesturs Cimermanis – Latvijas studentu izlases sastāvā dodas uz pasaules ziemas universiādi Trentino, Itālijā, bet nākamais virslīgas mačs jelgavniekiem 4. janvārī pret «Rīga/Prizma» vienību, kad visi atkal būs ierindā. 

Foto: Ruslans Antropovs