ZZ.lv ARHĪVS

Foto: Mazie hokejisti iztaujā Raiti Ivanānu, Rihardu Augstkalnu un Valēriju Fiļimonovu

Maija Laizāne

2013. gada 2. decembris 19:30

5168
Foto: Mazie hokejisti iztaujā Raiti Ivanānu, Rihardu Augstkalnu un Valēriju Fiļimonovu

Jelgavas Ledus sporta skolas U10 vecuma grupas sportisti pirmdien varēja par hokeja lietām izjautāt sava trenera Jevgeņija Linkēviča bijušos audzēkņus – ciemos bija ieradušies Raitis Ivanāns, Rihards Augstkalns un Valērijs Fiļimonovs.

«Salīdzinot ar laiku, kad mēs šādā vai mazliet jaunākā vecumā sākām spēlēt hokeju, jums tagad ir priekšrocības, bet līdz ar to arī atbildība. Jo daudz tiek dots, un daudz var arī prasīt,» visā nopietnībā mazos uzrunāja R.Augstkalns. Taču sekoja arī iedrošinoši stāsti par to, kā pārvarēt grūtības, kā trenēties mājās individuāli, kā saņemties mācībām, kas, pēc Riharda teiktā, arī ir daļa no treniņprocesa, jo audzina raksturu un spēju koncentrēties.

Trenera stingrību izjutušie desmitgadnieki varēja uzzināt, ka nu jau hokejā rūdītie vīri arī to baudījuši papilnam, bet tagad atceras ar pateicību. Gan to, kā smagās inventāra somas likts nest pašiem. Kā dienasgrāmatas bija jāuzrāda trenerim. Kā dažam nedēļu nācās iztikt bez ledus, lai izlabotu sliktas atzīmes. Kā komandas labākais spēlētājs to pašu slikto sekmju dēļ netika paņemts līdzi uz turnīru Amerikā.

Plašāk par tikšanos lasiet otrdien laikrakstā «Zemgales Ziņas».

Foto: Agris Samcovs