ZZ.lv ARHĪVS

Pirmais mērķis – veselības istaba

Dace Diržine

2013. gada 3. decembris 00:00

62
Pirmais mērķis – veselības istaba

Pēc septiņu gadu darba Jelgavas Pensionāru biedrības vadītāja Marija Kolneja nolēmusi doties atpūtā, vadības grožus uzticot savai līdzšinējai vietniecei Brigitai Baškevicai. Viņas apstiprināšanu vadītājas amatā atbalstīja visi Pensionāru biedrības biedri. 


Pirms septiņiem gadiem pilsētā tika oficiāli reģistrēta Jelgavas Pensionāru biedrība, kurā sākotnēji darbojās vien daži desmiti senioru. Tās vadītāja Marija Kolneja biedrības darbu spējusi iekustināt un padarīt iedzīvotājiem nozīmīgu. Viņas spēja vadīt, īstenot projektus, piesaistot līdzekļus, izcīnot plašas telpas, iekārtojot dienas centru «Sadraudzība», daudzus seniorus mudinājusi pievienoties komandai. Septiņu gadu laikā biedrības dalībnieku skaits teju desmitkāršojies. Šogad M.Kolneja izlēmusi atstāt vadītājas amatu, vairāk laika atvēlot atpūtai.
Biedrību turpmākos trīs gadus uzticēts vadīt līdzšinējai biedrības vadītājas vietniecei Brigitai Baškevicai. Viņa neslēpj, ka atbildība būs liela, jo īpaši svarīgi esot noturēt sasniegto līmeni: «Mani ilgi pierunāja, līdz beidzot atlika piekrist. Nedaudz uztraucos, jo latiņa, ko Marija Kolneja uzstādījusi, ir ļoti augsta, un man bail, ka tā neslīd uz leju.»
Vakar bija B.Baškevicas pirmā darba diena jaunajā amatā. Uz jaunā darba galda priekšplānā atrodas saraksts ar veicamo un plāniem. Viens no gaidītākajiem jaunumiem centrā ir veselības istabas atvēršana. Trīs reizes nedēļā pensionāru sūdzības tajā uzklausīs un padomos dalīsies medicīnas māsa, kā arī tiks nodrošināta masāža pensionāriem, kuriem tā nepieciešama. Veselības istabas iekārtošanā atbalstu solījusi Jelgavas Sociālo lietu pārvalde. Pensionāru biedrībā savu kārtu gaida gada nogales pasākumi, jubilāru sumināšana, koncerti. «Tas, kas radīts, ir neatņemams. Pašai par paveikto man ir liels prieks, bet katram laikam savi izaicinājumi – jūtu, ka Pensionāru biedrības vadītājas amatā sevi esmu izsmēlusi. Manā vietā stājas ļoti jauks, enerģijas pilns un idejām bagāts cilvēks. Līdz šim Brigitai esmu droši uzticējusi vadīt vairākus pasākumus, un vienmēr tie organizēti visaugstākajā līmenī, tāpēc nav ne mazāko baiļu, vadību nodot viņas rokās,» teic M.Kolneja. ◆