ZZ.lv ARHĪVS

Futbols. Sezonas noslēgumā FK «Jelgava» vairāk iemeslu priecāties, nekā skumt (ar foto)

Uldis Veilands

2013. gada 30. novembris 23:54

23050
Futbols. Sezonas noslēgumā FK «Jelgava» vairāk iemeslu priecāties, nekā skumt (ar foto)

Kaut sezonas sākumā izvirzītais uzdevums iekļūt Latvijas virslīgas čempionāta pirmajā sešiniekā, bet labvēlīgā situācijā «pakutināt nervus» arī medaļu pretendentu trijniekam, turnīra gaitā vienubrīd pārvērtās par daudz pieticīgāku mērķi – saglabāt vietu virslīgā, kopumā aizvadītā nemierīgā sezona tika novērtēta ar plus zīmi.

Vismaz tāds noskaņojums bija noteicošais sestdien FK «Jelgava» sezonas noslēguma sarīkojumā, kas jau tradicionāli risinājās muzikālajā klubā «Jelgavas krekli». Futbola kluba izpilddirektors Jānis Vuguls atzīmēja, ka astotā vieta protams, nav komandas sapņu kalngals. Toties izdevās sezonas otrā daļa, kad komandā atgriezās Gints Freimanis un Oļegs Malašenoks, un, pateicoties vārtsarga Kaspara Ikstena lieliskajai spēlei un arī citām pārmaiņām, izdevās aizvadīt astoņu bezzaudējumu spēļu sēriju –  pietiekams pamats optimistiskam nobeigumam, ko vainagoja 2:0 uzvara pār «Skonto» situācijā, kad jelgavniekiem principā vairs rezultāts nebija īpaši svarīgs, kamēr pretinieki vēl nebija zaudējuši cerības pat uz zelta medaļām.

Par sezonas sadalījumu divās dažādas kvalitātes snieguma daļās runāja arī FK «Jelgava» galvenais treneris Sergejs Golubevs. Tāpēc nedrīkst iegrimt pašapmierinātībā un jau no pirmdienas jāsāk gatavoties nākamajai sezonai. Savukārt kluba prezidents Māris Peilāns atzīmēja, aizvadīta pirmā sezona bez Daiņa Kazakeviča, kurš ne tikai kļuvis par ierēdni Latvijas Futbola federācijā, bet vada arī  Latvijas U21 un U23 izlases. D.Kazakevičs Jelgavas futbolā bija ļoti ietekmīga personība, tāpēc prieks, ka viņa darbam ir sekotāji (to, ka Jelgava nav aizmirsta pavisam, liecināja Daiņa līdzdalība sestdienas pasākumā).

Ja pasākuma gaitā vairākiem futbolistiem tika piešķirtas speciālbalvas par izaugsmi, tad, kaut formāli treneru vidū tādas nominācijas nebija, S.Golubevs pierādījis, ka spēj būt stabils virslīgas komandas galvenais treneris.

Sezonas vidū notika arī vairākas organizatoriskas pārmaiņas – savus prezidenta un direktora posteņus atstāja Ainārs Tamisārs un Jānis Kovaļevskis, gods kam gods, tomēr palikdami kopā ar komandu kā FK «Jelgava» valdes locekļi, kas liecina, ka šie vīri pilsētas futbola intereses stāda augstāk par savām personiskajām ambīcijām. Tāpat kā tagadējā kluba vadība ar M.Peilānu priekšgalā.

Aizraujoties ar analīzi, nedrīkst nepieminēt, ka patiesībā FK «Jelgava» sezonas noslēguma pasākums izvērtās par atraktīviem svētkiem ar spēļu labāko momentu video un improvizācijas teātra aktieru piedalīšanos. Bet labākie dažādās nominācijās tika noteikti gluži pēc Holivudas labākajiem paraugiem. Un ne tikai virslīgas komandas futbolisti, bet «sākot ar tiem, kas jau spēlē 11:11, proti, uz lielā laukuma,» atzīmēja jauniešu treneris Jānis Čaplinskis. (Mazākajiem būšot eglīte ar Ziemassvētku vecīti.)

FK «Jelgava» 2013.gada sezonas U12 grupas labākais futbolists – Tomass Linds; progresējošākie spēlētāji: Miks Peilāns, Kristiāns Podnieks, Ēriks Vlass;U13 grupas labākais futbolists – Toms Rūdolfs Strods; U14 grupas labākais futbolists – Mareks Rudakovs, progresējošākais spēlētājs – Helvijs Staļģis;  U19 grupas labākais futbolists – Iļja Veļikanovs, progresējošākais spēlētājs – Rendijs Levics; FK «Jelgava» 1.līgas komandas labākais futbolists – Vadims Avdejevs, progresējošākais spēlētājs – Grigorijs Misjuks.
FK «Jelgava» 2013.gada sezonas virslīgas komandas labākais spēlētājs:līdzjutēju balsojumā – Deniss Petrenko un Mārcis Ošs; spēlētāju vērtējumā – Vadims Žuļevs; žurnālistu vērtējumā – Kaspars Ikstens; jaunatnes komandu balsojumā – Valērijs Redjko un Gints Freimanis; virslīgas «dzelzs vīrs» (2340 minūtes laukumā) – Deniss Petrenko; rezultatīvākais spēlētājs (vārti + piespēle) – Maksims Daņilovs; skaistākie vārti virslīgas spēlēs – Romāns Bespalovs.

Foto: Ruslans Antropovs