ZZ.lv ARHĪVS

Divas sievietes nolec no liela augstuma

Dace Diržine

2013. gada 28. novembris 00:00

72
Divas sievietes nolec no liela augstuma

Aizvadītās nedēļas nogalē Jelgavā divas sievietes nolēkušas no liela augstuma, taču palikušas dzīvas. Abu cietušo stāvoklis ir ļoti smags, viņas ievietotas Jelgavas slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļā un par savu dzīvību cīnās plecu pie pleca. 


Tikai dienu pēc Zolitūdes lielās nelaimes, piektdien, par traģēdiju izvērtās kādas Jelgavas slimnīcas ārstes rīcība. Viņa, visticamāk, mēģinot izdarīt pašnāvību, gaišā dienas laikā izlēkusi pa Jelgavas slimnīcas septītā stāva logu no korpusa, kurā patlaban notiek rekonstrukcijas darbi. Cietusī dzimusi 1983. gadā, studē rezidentūrā un Jelgavas slimnīcas Ķirurģijas nodaļā kopš vasaras strādā par dežūrārsti. Pēc negadījuma jaunā ārste ir izdzīvojusi un ievietota slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļā. Zināms, ka viņa ir mamma četrus gadus vecam bērnam. Jelgavas slimnīcas vadītāja vietniece ārstniecības jautājumos Solveiga Ābola stāsta, ka cietušās traumas ir ļoti smagas un tas esot pašsaprotami pēc tāda kritiena – triecienā bojāti iekšējie orgāni, lauzti kauli, kā arī gūtas citas traumas. 

Dienu vēlāk, sestdien, policijā saņemts kārtējais ziņojums, ka RAF dzīvojamajā masīvā pie daudzstāvu jaunceltnes grausta Pumpura ielā 3a atrasta 23 gadus veca sieviete, kura arī, visticamāk, no tā nolēkusi. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Zemgales reģiona pārstāvis Kristians Galanders «Ziņām» stāsta, ka izsaukums uz notikuma vietu saņemts ap pulksten sešiem vakarā, 23 gadus vecā sieviete pēc negadījuma izdzīvojusi un ar politraumu, tai skaitā galvaskausa un ekstremitāšu lūzumiem, smagā stāvoklī nogādāta Jelgavas slimnīcā.
Par šiem gadījumiem Valsts policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas – par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Izmeklēšanas laikā policija nekomentē, vai tie bijuši pašnāvības mēģinājumi vai arī saistīti ar citiem apstākļiem. ◆