ZZ.lv ARHĪVS

Savā jubilejā Jelgavas Jaunais teātris dāvā divus jaunākos iestudējumus

www.zz.lv

2013. gada 27. novembris 07:49

167
Savā jubilejā Jelgavas Jaunais teātris dāvā divus jaunākos iestudējumus

«Jau 21 gadu mūsu principi ir vienkārši: profesionāla attieksme pret darbu, radošums, komandas darbs un mīlestība pret skatītāju,» Jelgavas Jaunais teātris attaisno savu nosaukumu, iestudējumos meklējot mūsdienīgas teātra mākslas formas un saturu. Šonedēļ teātris svin 21.dzimšanas dienu, skatītājiem piedāvājot divas izrādes.

28.novembra vakarā pulksten 18 uz Jelgavas kultūras nama skatuves astoņi fantāzijas un enerģijas pilni teātra aktieri atdzīvinās mūsdienīgu spiegu komēdiju «Kraukļu ligzda», kas tapusi pēc Alfrēda Hičkoka kulta spriedzes filmas motīviem. Izrādē jauniešu trupa uzburs stāstu par mūsdienu latviešu Džeimsu Bondu – cilvēku bez īpašām supervaroņa spējām, bet ar milzīgu ticību labajam un misiju izglābt pasauli. 

Bet 30.novembrī pulksten 16 kultūras namā «Rota» būs baudāma masku humoreska «Paralēlā pietura» – piecu humoristisku skeču kolāža, kur katrā stāstā tiek atklāts kāds tēls un viņa unikālais sapnis. Iestudējums uzdod jautājumus: «Kas ir cilvēks un viņa sapnis? Vai tā ir tikai iedoma un apsēstība, vai arī misija un sūtība?»